Új pezsgőmárka kialakítása-, és gyártásának bemutatása

Dátum
2013-05-23T08:22:02Z
Folyóirat címe
Folyóirat ISSN
Kötet címe (évfolyam száma)
Kiadó
Absztrakt

Diplomamunkámban bemutatásra került a pezsgőgyártás folyamata, az általunk alkalmazott tankerjesztéses technológia lépései, valamint a késztermék minőségére ható legfontosabb paraméterek, és ezek gyártás során bekövetkező változása. Célom volt meghatározni a próbagyártás során felmerülő azon tényezőket, melyekkel a technológia tökéletesíthető, és a folyamatos gyártás biztonságosan megvalósítható. Az általam vizsgált paraméterek a következők voltak: alkohol (% v/v), összes extrakt (g/l) összes cukor (g/l), cukormentes extrakt (g/l), titrálható sav (g/l), illósav (g/l), szabad- és összes kén-dioxid (mg/l), valamint a keletkező szén-dioxid következtében zárt tárolótartályban jelentkező saját nyomás-érték változása. Mindezek változását rögzítettm az erjedés alatt, illetve az alapanyagok és a késztermékek esetén.

Leírás
Kulcsszavak
pezsgő, erjedés, titrálható sav, cukor, alkohol, extrakt, szabad-, és összes kén-dioxid
Forrás