A búza minősége és minősítése a Food Analytica Kft.-nél

Dátum
2013-11-25T10:37:14Z
Folyóirat címe
Folyóirat ISSN
Kötet címe (évfolyam száma)
Kiadó
Absztrakt

Szakdolgozatom a gabona minőségéről és minősítéséről szól, melyet a Food Analytica Kft. laboratóriumában tanulmányoztam. A dolgozatban részletesen ismertetem a búza jellemzőit, minőségét befolyásoló tényezőit. Az irodalmazás mellett bemutatom a Magyar Szabvány szerinti vizsgálatokat (Tisztaság-vizsgálat, nedvesség-tartalom meghatározása, nedves sikértartalom és -terülés, esésszám-,szedimentációs és sütőipari értékek meghatározása), melyek a minőségi mutatók meghatározására szolgáltak. Az így kapott eredmények segítségével minősítettem az adott étkezési búzákat.

Leírás
Kulcsszavak
búza, minőség, minősítés, vizsgálatok, paraméterek
Forrás