Hallgatói dolgozatok (Számviteli és Pénzügyi Intézet)

Állandó link (URI) ehhez a gyűjteményhez

Böngészés

legfrissebb feltöltések

Megjelenítve 1 - 20 (Összesen 1489)
  • TételKorlátozottan hozzáférhető
    Az ExxonMobil Hungary Kft. és a BP Business Service Centre Kft. gazdálkodásának összehasonlító elemzése a nyilvános beszámolók alapján
    Pinczés, Lilla; Túróczi, Imre; DE--Gazdaságtudományi Kar
    Szakdolgozatom témája az ExxonMobil Hungary Kft. és a BP Business Service Centre Kft. gazdálkodásának összehasonlító elemzése a nyilvános beszámolók alapján. Az elemzés kiinduló gondolata, hogy az olajipar és maga a kőolaj, mint energiahordozó, az emberiség fejlődésének meghatározó tényezői az utóbbi évszázadokban. A dolgozat arra fókuszál, hogy a két vizsgált vállalat, azaz az ExxonMobil és a BP magyarországi leányvállalatainak teljesítményét hogyan befolyásolta közvetve az anyavállalatok üzletpolitikája, ebből következtetve annak megválaszolása, hogy a két olajipari nagyvállalat hatékonyságában mérhető különbség ugyanolyan mértékben tükröződik-e két vizsgált magyarországi társaságnál. Szakdolgozatomban az említett két cég gazdálkodását vizsgáltam. Ennek keretében a vagyoni, pénzügyi, jövedelmezőségi, helyzetüket elemeztem különböző mutatók segítségével, az elmúlt 5 év nyilvános beszámolóinak felhasználásával.
  • TételKorlátozottan hozzáférhető
    A BÁRDI AUTÓ Zrt. és UNIX AUTÓ Kft. vagyoniI, pénzügyi és jövedelmezőségi helyzetének elemzése az éves beszámolók alapján.
    Bagoly-Takács, Tamás; Bajnai, Péter; DE--Gazdaságtudományi Kar
    Napjainkban a gazdasági elemzés alapfeltétele a cégek működésének. A szakértői feladattá vált elemzés alapjául szolgáló adatokat, információkat felhasználják a belső (tulajdonosok, menedzsment, munkavállalók) illetve külső (versenytársak, beszállítók, stratégia partnerek, tőke és pénzpiaci szereplők… stb.) érintettek. A vállalatoknál, a jövőorientált célok megfogalmazása és megvalósítása érdekében, a tulajdonosoknak, menedzsmentnek ezeket az adatokat, információkat napi szinten elemezniük kell, át kell, hogy gondolják, a megfelelő következtetéseket le kell, hogy vonják. Ezt követően a helyes cselekvés irányát megtudják határozni, segíteni tudják a vállalkozás hatékony gazdálkodását. A tényadatok felhasználásával a gazdasági elemzés a múltra irányul, a terv-tény adatok összehasonlításával a jelenre irányuló magyarázatokat keresünk az ok-okozati összefüggésekre, az eltérésekre, aminek következményeként beavatkozásra lehet szükség. A megfelelő beavatkozással befolyásolják a jelent és a jövőt.
  • TételKorlátozottan hozzáférhető
    A Lidl Magyarország Kereskedelmi Bt. és az Aldi Magyarország Élelmiszer Bt. összehasonlító gazdasági elemzése
    Hutkai, Petra; Lakatos, Vilmos; DE--Gazdaságtudományi Kar
    Szakdolgozatomban a Lidl Magyarország Kereskedelmi Bt. és az Aldi Magyarország Élelmiszer Bt., két kiskereskedelmi vállalkozás gazdasági elemzését és összehasonlítását végeztem el. A vállalkozásokat az elmúlt öt üzleti évük távlatában vizsgáltam és hasonlítottam össze. Ehhez segítségemre volt a két társaság 2018-2022 közötti éves beszámolóinak részei, vagyis a mérlegek, eredménykimutatások és kiegészítő mellékletek adatai. Azzal a célkitűzéssel készítettem a dolgozatomat, hogy átfogó képet kapjak a két vállalkozás vagyoni, pénzügyi és jövedelmezőségi helyzetéről. A dolgozatom megírása során kiszámoltam és elemeztem az eszköz-, és forrásszerkezeti mutatókat, horizontális mutatókat, likviditási mutatókat, eladósodottsági mutatókat és a jövedelmezőségi mutatókat. Majd ezek alapján vontam le következtetéseket a két vállalkozás működéséről.
  • TételKorlátozottan hozzáférhető
    A lízingpiac alakulása 2020 és 2022 között
    Tar, Huba Ákos; Darabos, Éva; DE--Gazdaságtudományi Kar
    Szakdolgozatomban a lízingpiac alakulását mutatom be a 2020-as évektől kezdődően. Dolgozatomban a fő fókuszt a koronavírus-járvány kitörésének közvetlen és közvetett következményeinek elemzése kapta. Bemutatom, hogy milyen hatással volt a világjárvány a lízingpiacra, milyen tendenciákat mutattak a járvány hatására a lízingpiac egyes szegmensei. Elemzésemben segítségemre szolgáltak a Magyar Lízingszövetség tagjai által közzétett adatok és információk, elemzések. Dolgozatomban röviden kitekintek az európai lízingpiacra is és összehasonlítom a magyarországi adatokkal. Elemzésemet a 2022-es év lízingpiacának rövid bemutatásával zárom, hogy megmutassam, milyen változások történtek a 2020-as év utáni szűk 3 esztendőben. Végül hazánk gazdaságának általános alakulását is bemutatom négy szempont: az infláció és a jegybanki alapkamat, illetve a lakossági és a vállalati hitelek alakulásának szempontjai szerint a vizsgált időszakban.
  • TételKorlátozottan hozzáférhető
    KITE Zrt. vagyoni, pénzügyi, jövedelmezőségi helyzetének elemzése 2018-2022 időszak vonatkozásában
    Komor-Horváth, Veronika; Nagy, Tünde Orsolya; DE--Gazdaságtudományi Kar
    Szakdolgozatom a KITE Zrt. vagyoni, pénzügyi, jövedelmezőségi helyzetének elemzését mutatja be 2018-2022 időszak vonatkozásában. A vállalat kiválasztásánál fontosnak tartottam, hogy olyan vállalatot vizsgáljak és elemezzek, amely nyereségorientált tevékenységet végez, továbbá a magyar gazdasági életben meghatározó szerepe van. A dolgozat célja, hogy átfogó képet adjon a KITE gazdasági helyzetéről. Részletezze az elemzés során kapott eredmények értékét és azok értékelését. Az elemzésnek nagy jelentősége van, mely során a kapott számok és eredmények meghatározhatják a vállalatok jövőbeni cselekvéseit és az eredményes működést.
  • TételKorlátozottan hozzáférhető
    Az infláció összehasonlítása Magyarország és Lengyelország vonatkozásában
    Uzonyi, Szabina; Becsky-Nagy, Patrícia; DE--Gazdaságtudományi Kar
    Az infláció manapság egy minden napi téma. Dolgozatomban bemutatásra került Magyarország és Lengyelország inflációs helyzete. Szekunder adatokkal illusztrálva összehasonlítottam a két ország helyzetét. Az inflációt befolyásoló tényezőnként megvizsgáltam mindkét országban zajló folyamatokat, változásokat. Ezek a tényezők külső és belső tényezők voltak, mint például az árfolyam, bérek, monetáris intézkedések, kormányzati intézkedések.A tényezők bemutatása után következtetéseket tudtam levonni, legfőképpen az intézkedések eredményességéről.
  • TételKorlátozottan hozzáférhető
    A Globus Konzervipari Zrt., a Bonduelle Central Europe Kft. és a Kecskeméti Konzerv Kft. összehasonlító gazdasági elemzése
    Toók , Enikő; Bajnai, Péter; DE--Gazdaságtudományi Kar
    A konzervipari termékeknek meghatározó szerepe van mindannyiunk életében, hiszen a mindennapi életünk során gyakran használjuk fel, illetve fogyasztjuk el ezeket a termékeket. Illetve ezek a cégek sok ember számára nyújtanak megélhetést, hiszen egy-egy ilyen gyárban több száz fő is kaphat munkalehetőséget. Szakdolgozatom témájaként három Magyarországon található konzervipari cég összehasonlítását választottam. A célom, hogy bemutassam és összehasonlítsam három konzervipari nagyvállalat – a Bonduelle Central Europe Kft., a Globus Zrt. és a Kecskeméti Konzerv Kft. – vagyoni, pénzügyi és jövedelmezőségi helyzetét a 2018-2022 közötti időszakban és ezáltal egy átfogó képet kaphassak a vállalkozások helyzetéről. A három vizsgált vállalkozás mellett fontosnak tartottam, hogy a gyümölcs-és zöldségtartósítás és speciális ételek gyártása ágazat helyzetét is elemezzem.
  • TételKorlátozottan hozzáférhető
    Önköltségszámítási módszerek a Königsberg Consulting Kft-nél
    Korin, Lilla; Lakatos, Vilmos; DE--Gazdaságtudományi Kar
    A jelenlegi gazdasági környezetben minden vállalkozás számára kiemelt jelentőséggel bír az előállított termékek és nyújtott szolgáltatások előállítási költségeinek nyomonkövetése. A szakdolgozatomban egy hazai szaktanácsadással foglalkozó gazdasági társaság önköltségszámítási gyakorlatát ismertettem. Ennek keretében bemutatásra került az eddig használt elő- és utókalkulációs eljárás, majd megvizsgáltam a tevékenység alapú önköltségszámítás bevezetésének lehetőségét, valamint javaslatokat fogalmaztam meg a jövőbeni kalkulációs eljárással kapcsolatban.
  • TételKorlátozottan hozzáférhető
    A Danone Magyarország Kft. és a Dr. Oetker Magyarország Élelmiszer Kft. jövedelmezőségi helyzetének összehasonlító elemzése az éves beszámolók alapján
    Garai, Laura Olívia; Hamad, Mirjam; DE--Gazdaságtudományi Kar
    A szakdolgozatom során két élelmiszeripari tevékenységgel foglalkozó vállalatot elemeztem és hasonlítottam össze jövedelmezőségi helyzet alapján. Ez a két cég a Danone Magyarországi Kft. és a Dr. Oetker Magyarországi Élelmiszer Kft. Az elemzésemhez 5 év adatait használtam fel, mivel úgy gondolom, hogy ez az az intervallum, amely megfigyelése során releváns következtetéseket lehet levonni. Az elemzéshez felhasznált adatok a vállalkozások éves beszámolói voltak, amely minden külső személy számára elérhetőek. Az elemzés során 9 mutatót használtam fel, illetve a mérleg és eredménykimutatás sorainak változását is vizsgáltam. A változásokat viszonyszámokkal, ábrákkal és táblázatokkal szemléltettem.
  • TételKorlátozottan hozzáférhető
    A fizetési rendszer reneszánsza a 21. században
    Koncz, Éva; Becsky-Nagy, Patrícia; DE--Gazdaságtudományi Kar
    Az elektronikus fizetési megoldások egyre nagyobb jelentőséggel bírnak a mindennapi életünkben. A bankkártyák és az azokhoz kapcsolódó alkalmazások, valamint a mobilfizetési technológiák egyre elterjedtebbek és népszerűbbek. A bankok folyamatosan fejlesztik és bevezetik az új digitális fizetési módokat, hogy versenyképesek maradjanak a piacon. Az emberek egyre inkább preferálják az egyszerű, és gyors elektronikus fizetési módszereket, amelyek lehetővé teszik a készpénz nélküli tranzakciókat. Az elektronikus fizetési megoldások és alkalmazások számos előnyt kínálnak, azonban fontos megvizsgálni a biztonsági kérdéseket, a felhasználói élményt is. Segítenek csökkenteni a készpénz használatát, ami hatékonyabb pénzügyi rendszert eredményezhet. A felhasználók számára kényelmes és biztonságos fizetési módokat kínálnak, amelyek lehetővé teszik a vásárlásokat, a számlák kifizetését és a pénzügyi tranzakciókat bármikor és bárhol. Ezek a fizetési megoldások és alkalmazások fejlődése további innovációkat és lehetőségeket hozhat a jövőben, amelyek még jobban megkönnyítik és felgyorsítják a pénzügyi tranzakciókat. A kutatás célja az volt, hogy átfogóan elemezzem az elektronikus fizetési megoldásokat, valamint megvizsgáljam a felhasználók preferenciáit és viselkedését ezen a területen.
  • TételKorlátozottan hozzáférhető
    Az FTR Service Kft. "csődeljárás alatt" és az EUROAD 2000 Kft. vagyoni, pénzügyi és jövedelmezőségi helyzetének összehasonlító elemzése a beszámolók adatai alapján
    D. Nagy, Laura; Bajnai, Péter; DE--Gazdaságtudományi Kar
    Dolgozatom témájául az FTR Service Korlátolt Felelősségű Társaság "csődeljárás alatt" és az EUROAD 2000 Ingatlanforgalmazó és -Hasznosító Korlátolt Felelősségű Társaság összehasonlító gazdasági elemzését választottam. Az általam elemzett két cég közül az egyik csődeljárás alatt áll, a másik pedig stabilan működik. Mindkét általam választott cég főtevékenysége saját tulajdonú, bérelt ingatlan bérbeadása, üzemeltetése. Dolgozatomban a két cég beszámolói alapján a vagyoni, pénzügyi és jövedelmezőségi helyzetét vizsgáltam a 2019 és 2022 közötti időszakban. Elemzésem célja volt, hogy a beszámolók adatai alapján tiszta és valós képet kapjak arról, hogy az FTR Service Kft. ”cs.a.” eladósodottsága mikor és hogyan kezdődött, valamint, hogy megvizsgáljam a stabilan működő EUROAD 2000 Kft. mutatóit, mennyire voltak optimálisak a vizsgált években. Az elemzésem alapján tisztán látszik az FTR Service Kft. ”cs.a.” csődeljáráshoz vezető útja, illetve a mutatószámok értékei alapján jól látható az EUROAD 2000 Kft. stabilitása.
  • TételKorlátozottan hozzáférhető
    Az immateriális javak értékelésének módja a magyar és a nemzetközi számviteli standardok alapján a Kulcs-Soft Nyrt. beszámolójának vizsgálatával
    Pinke, Martin; Orbán, Ildikó; DE--Gazdaságtudományi Kar
    Szakdolgozatom témája a magyar számviteli szabályozások, valamint a Nemzetközi Pénzügyi Beszámolási Standardok eltérését vizsgálja, főként az immateriális javakkal kapcsolatban a Kulcs-Soft Nyrt. tekintetében. Összehasonlító elemzésem során a vállalat által közzétett, nyilvánosan elérhető éves beszámolókat használtam fel, melyeket az Elektronikus Beszámoló Portálról töltöttem le. Vizsgálatom során kitértem a vállalat IFRS-ekre való áttérésére, valamint, hogy milyen mértékben járt el az ezt szabályozó IFRS 1 standard szerint.
  • TételKorlátozottan hozzáférhető
    A Haldex Hungary Kft. és a Benteler Kft. tevékenységének komplex elemzése a beszámolók alapján
    Pernyész , Dorina Mária; Szentesi, Ibolya; DE--Gazdaságtudományi Kar
    Szakdolgozatom témája a Haldex Hungary Kft. és Benteler Kft. komplex elemzése a beszámolók alapján, illetve ezek összehasonlítása. A két vállalkozás elemzése 5 egymást követő évre, 2018 és 2022 közötti időszakra vonatkozik. Fő célom, az volt, hogy a vizsgált időszak mérleg, eredménykimutatás és cash-flow adatai segítségével elvégezzem a vagyoni-, pénzügyi és jövedelmi helyzet elemzését, feltárjam a kapott eredmények, valamint a változások okait. Dolgozatom elején bemutattam a könyvvezetési és beszámolási kötelezettséget, a számviteli politika fontosságát, illetve az elemzéshez elhanyagolhatatlan elméleti hátteret. Az elemzés részeként elvégeztem a vállalkozásokra a környezet- és iparágelemzést. Majd a komplex elemzést mutatók számszerűsítésével és szöveges értékelésükkel végeztem el. Az adatok és a kapott eredmények alapján pedig vizsgáltam az időszakok közötti változásokat, valamint következtetéseket vontam le, hogy ezeket a változásokat miként érintette a koronavírus járvány és az Orosz-Ukrán háború.
  • TételKorlátozottan hozzáférhető
    A mozgóátlagokra épülő kereskedési stratégiák sikerességének/jövedelmezőségének vizsgálata a nagy kapitalizációjú vállalatok példáján keresztül
    Tóth, Balázs Levente; Fazekas, Balázs; DE--Gazdaságtudományi Kar
    Dolgozatomban tanulmányozom a technikai elemzés eszközei közül az egyszerű- és az exponenciális mozgóátlagok kereszteződésére épülő kereskedési stratégiák jövedelmezőségét a buy & hold stratégiával összevetésben. Az S&P 500 öt legnagyobb piaci kapitalizációval rendelkező vállalat részvényei, öt éves időtávon keresztül kerülnek vizsgálat alá. Tesztelem a közismert Wall Street-i közmondás gyakorlati működését, miszerint a trend a barátod („trend is your friend”), vagyis érdemesebb trenddel egy irányú kereskedési pozíciókat felvenni. Ezek alapján összehasonlítom a kizárólag trendirányú kereskedést a trend figyelembevétele nélküli kereskedéssel, jövedelmezőségi és a jelzések megbízhatóságának szempontjából. Továbbá a kutatás kiterjed az egyes stratégiák által elérhető hozam és az annak érdekében vállalt kockázat kompromisszumára is.
  • TételKorlátozottan hozzáférhető
    A V4 országok fizetési szokásainak és rendszereinek összehasonlító elemzése digitális pénzügyi fókusszal
    Antal, Péter; Póta, Cserne Panka; DE--Gazdaságtudományi Kar
    A kutatási téma aktualitását az adja, hogy a FinTech jelenség kiemelkedően fontos szerepet tölt be a háztartások, vállalkozások és a nemzetgazdaságok életében. Dolgozatomban arra a kérdésre keresem a választ, hogy a készpénzes tranzakciók aránya valóban egységesen csökkenő tendenciát mutat-e a V4-es országokban, illetve ezzel egyidejűleg előtérbe kerültek-e az elektronikus fizetési módok. Továbbá azt is vizsgálom, hogy a magyar azonnali fizetési rendszer és a digitális jegybankpénz kutatás fejlettebb-e a többi V4 országéhoz képest. A kutatási kérdések megválaszolása érdekében szekunder kutatást végeztem, melynek keretében először a V4 országok jegybankjai által készített jelentéseket és kiadványokat dolgoztam fel. Ezt követően egy Közép-Kelet Európai reprezentatív kutatás adatait elemeztem, amely a V4 országok fizetési szokásainak vizsgálatára terjedt ki. Ezen kívül a Statista által elkészített statisztikai becsléseket használtam fel, majd az így begyűjtött adatok alapján összehasonlító módon elemeztem a V4 országokat. Kutatásom eredményeként megállapítható, hogy a V4 országok mindegyike nyitott az innovatív digitális pénzügyi megoldások adaptálására, hiszen rendelkeznek azonnali fizetési rendszerrel, illetve az elektronikus fizetési módok használata is egyre népszerűbb. Kijelenthető, hogy a modern fizetési módok növekvő népszerűsége egyértelműen hozzájárul a készpénzes tranzakciók csökkenő arányához a V4-es országokban, azonban a legelterjedtebb fizetési mód továbbra is a készpénz.
  • TételKorlátozottan hozzáférhető
    A H&M Hennes & Mauritz Ruházati Kiskereskedelmi Kft. és a ZARA Magyarország Kereskedelmi Kft. összehasonlító elemzése a 2018-2022-es beszámolók alapján
    Budai, Nóra; Bajnai, Péter; DE--Gazdaságtudományi Kar
    Szakdolgozatom témajaként két ruházati kereskedelemmel foglalkozó vállalat összehasonlító elemzését választottam. A társaságok vagyoni, pénzügyi és jövedelmezőségi helyzetüknek elemzését készítettem el az éves beszámolók alapján 2018-tól 2022-ig. Először mindkettő vállalkozásnál a vagyoni helyzetet vizsgáltam, melyet vertikálisan és horizontálisan is elemeztem. Ezt követően a vállalkozások pénzügyi helyzetét vizsgáltam rövid és hosszú távon. A jövedelmezőségi helyzet elemzésekor kitértem a ROS, ROA és a ROE mutatóra is. Az elemzés során kapott adatokat táblázatokban és ábrákon szemléltettem, majd ezeket szövegesen ki is értékeltem. A dolgozatom lezárásaként pedig következtetések és javaslatokat vontam le a kapott eredményekről.
  • TételKorlátozottan hozzáférhető
    Az MVM Mátra Energia Zrt. önköltségszámításának gyakorlata és a varrodai késztermékek elszámolásának folyamata
    Simon, Emese; Fenyves, Veronika; DE--Gazdaságtudományi Kar
    Dolgozatom célja az MVM Mátra Energia Zrt. által készített munkaruházati termékek önköltségszámítási gyakorlatának és a késztermékek elszámolásának bemutatása volt. Meglepő ugyanis, hogy a villamosenergia termeléssel foglalkozó társaság egyetlen készterméke a varrodai tevékenységéből származik. De mégis miért van szükség önköltségkalkulációra? Mi az az önköltségszámítási szabályzat? Ilyen, és ezekhez hasonló kérdésekre kerestem a választ. Majd megállapítottam, hogy a kalkulációs módszerük szerint mennyibe kerül a társaságnak egy szett munkásöltöny elkészítése és levezetésre került a készletre vétel folyamata. Végül, levontam a következtetéseket, mely szerint a cég számításai nem túl precízek, a könyvelés viszont, annál inkább.
  • TételKorlátozottan hozzáférhető
    Három kelet-magyarországi kiskereskedelmi vállalkozás vagyoni, pénzügyi és jövedelmezőségi helyzetének elemzése 2019-2022 között
    Nemes , Gabriella; Rózsa, Attila; DE--Gazdaságtudományi Kar
    Dolgozatomban három kiskereskedelmi vállalkozás vagyoni, pénzügyi és jövedelmezőségi helyzetét vizsgáltam. A vállalkozások név szerint a Fehér Főnix Csemege Kft. a Császár Trafik Bt. és a NeoLincos Hungary Zrt. Elemzésemet 4 év távlatában végeztem, így a 2019 és 2022 közötti időszakot vizsgáltam. Dolgozatomban kitérek a vállalkozások vertikális és horizontális mérlegelemzésére, a rövid és hosszú távő fizetőképességükre, valamint az árbevétel-, saját tőke- és eszközarányos jövedelmezőségre. Utolsó fejezetemben néhány hatékonysági mutató is elemzésre kerül, mely a kiskeresekedelmi szektorhoz tartozásuk miatt találtam fontosnak.
  • TételKorlátozottan hozzáférhető
    A Grand Tokaj Zrt. és a Csányi Pincészet Zrt. összehasonlító elemzése az éves beszámolók alapján
    Dankó, Boglárka Lilla; Fenyves, Veronika; DE--Gazdaságtudományi Kar
    Szakdolgozatom témájának két magyar borászati iparágban működő, szőlőbor termelésével foglalkozó zártkörűen működő részvénytársaság összehasonlító gazdasági elemzését végeztem el. A gazdasági elemzés a külső szereplők mellett a vállalat számára is fontos, mivel az elemzés során megfelelően levont következtetések elősegíthetik a jövőbeni fejlődést és hatékonyabb működést. Célom az volt, hogy a két különböző borvidéken tevékenykedő vállalkozás működését bemutassam és átfogó képet adjak a vagyoni-, pénzügyi- és jövedelmezőségi helyzetükről az éves beszámolóik alapján. A vizsgálat a 2018-tól 2022-ig terjedő időszakot ölelte fel. A két vállalat adatait néhány esetben az EMIS adatbázisból kinyert iparági adatokkal is összehasonlítottam. A dolgozat elején ismertettem a gazdasági elemzéshez kapcsolódó szakirodalmat és az iparági helyzetet, majd bemutattam az elemzett vállalatokat és a felhasznált mutatószámokat. Ezt követően elvégeztem a vállalatok vagyoni, pénzügyi és jövedelemezőségi helyzetének elemzését. Végül pedig levontam a következtetéseimet, javaslatokat fogalmaztam meg és összefoglaltam a kapott eredményeket.
  • TételKorlátozottan hozzáférhető
    A Coca-Cola HBC Magyarország Kft., a Szentkirályi Magyarország Kft. és a Magyarüdítő Forgalmazó Kft. vagyoni, pénzügyi, jövedelmezőségi helyzetének elemzése
    Vajas, Dorottya; Gazdag-Kerezsi, Dóra; DE--Gazdaságtudományi Kar
    A dolgozat alapvető célja három magyarországi italgyártó- és kereskedelmi vállalat vagyoni-, pénzügyi és jövedelmi helyzetének elemzése a 2018 és 2022 közötti időszakra vonatkozóan. Ezen felül további cél ezeknek a vállalkozásoknak likviditásának és hosszú távú pénzügyi helyzetének a vizsgálata. A kutatás középpontjában a Coca-Cola Company magyarországi leányvállalata, a Coca-Cola HBC Magyarország Kft., a Szentkirályi Magyarország Kft., valamint a Magyarüdítő Forgalmazó Kft. áll.