A paradicsom antioxidáns tartalmának alakulása az érettség fokától függően

Dátum
Folyóirat címe
Folyóirat ISSN
Kötet címe (évfolyam száma)
Kiadó
Absztrakt

A paradicsom a legjelentősebb mértékben termesztett zöldségnövény a világon, emiatt nem elhanyagolható pontos beltartalmi értékeinek megismerése.Szakdolgozatomban arra kerestem a választ, hogy a paradicsom érettségi foka és fajtája hogyan befolyásolja a antioxidáns tartalmát. Vizsgálatom során az érettség előrehaladtával az antioxidáns tartalmú vegyületek aránya növekedett, de fajtánként eltérés volt megfigyelhető. Ezen vegyületek hozzájárulnak a szervezet kiegyensúlyozott működéséhez.

Leírás
Kulcsszavak
paradicsom érettségi fokai, összes polifenol mennyiség, antioxidáns tartalom
Forrás