Bioélelmiszerek kínálata és kereslete a hazai vendéglátásban

Dátum
Folyóirat címe
Folyóirat ISSN
Kötet címe (évfolyam száma)
Kiadó
Absztrakt

Szakdolgozatomban leginkább a vendéglátásra összpontosítva kielemeztem a bioélelmiszerek magyarországi keresletét és kínálatát, emellett vizsgáltam a hajdúszoboszlói Bioétel és Borfesztivál működését, eredményességét is. Megállapítottam a magyar biovendéglátás elmaradásának okait, melyek kínálati oldalról elsősorban az alapanyagok magas árából, a csekély készletből, a beszerzés nehézségeiből és ezek mellett a támogatások hiányából erednek. Elemeztem a bioélelmiszerek és a bioélelmiszerekre épülő vendéglátás hazai keresletét, a keresletet befolyásoló tényezőket. A legtöbb ember szeret odafigyelni az egészségére, viszont nem az ökológiai élelmiszerekre koncentrálnak ezen a téren. Egyelőre minimális a kereslet irántuk, főleg az éttermekben. Magyarországon csekély organikus élelmiszereket kínáló vendéglátóegység létezik, és ezeket a válaszadók nagy része nem ismeri.

Leírás
Kulcsszavak
bioélelmiszer, vendéglátás, ökológia, bioétterem
Forrás