A Szatmári Konzervgyár Kft-ben folyó GMO-mentes csemegekukorica gyártás

Dátum
Folyóirat címe
Folyóirat ISSN
Kötet címe (évfolyam száma)
Kiadó
Absztrakt

A kukorica jelentős beltartalmi értékei miatt válhatott Magyarország legnagyobb felületen termesztett zöldségnövényévé. Ennek következtében a konzervipar nagyon kedvelt nyersanyaga lett. A gyártási folyamat lépéseinek részletes ismerete és a folyamatok megtervezése nélkülözhetetlen a gyártás pontos megvalósítása érdekében. A GMO-kat övező folyamatos bizonytalanságoknak köszönhetően kapott nagy szerepet a GMO-mentes gyártás. A NON-GMO élelmiszerbiztonsági rendszer bevezetéséhez és alkalmazásához számos rendeletben rögzített feltételeknek való sikeres megfelelés szükséges. Ennek következtében tanulmányoztam a Szatmári Konzervgyár Kft. üzemében folyó csemegekukorica gyártás folyamatát, kiemelt figyelmet fordítva a GMO-mentes termelésre.

Leírás
Kulcsszavak
csemegkukorica, gyártástechnológia, GMO, GMO-mentes
Forrás