A hőstressz és az emelt szintű antioxidáns (E- és C-vitamin, Se és Zn) kiegészítés hatása a táplálóanyagok és néhány ásványi anyag ileális emészthetőségére hízósertésekben

Dátum
Folyóirat címe
Folyóirat ISSN
Kötet címe (évfolyam száma)
Kiadó
Absztrakt

A hőstressz jelensége napjaink egyik legfontosabb problémája a sertéstenyésztők körében. Az ellene való védekezés is elég nehézkes és sok esetben költséges. A sertés az egyik olyan haszonállatunk, amely nagyon rosszul viseli a magas környezeti hőmérsékletet. A hőstressz főleg az emésztésre gyakorol negatív hatást. A tanulmány célja az, hogy kiderítsük, az antioxidáns kiegészítés képes-e enyhíteni a hőstressz káros hatásait hőstressz idején.

Leírás
Kulcsszavak
hízósertés, emelt szintű antioxidáns, C-vitamin, E-vitamin, szelén, cink, ileális emészthetőség
Forrás