A Márton Sajt Termelőüzem Kft. analitikai és késztermék vizsgálatai az IFS rendszerben
Absztrakt
Az élelmiszeripar az elmúlt 20 évben robbanásszerű változásokat hozott a technológiában és a szabályozásban egyaránt. A 21. század fogyasztói a modern internet világában tájékozottak, egyre magasabb az elvárásuk, egészséges tápláló és biztonságos élelmiszereket szeretnének a kosarukba tenni. A termelők az egyre nehezedő nyomás, előírások és elvárások közepette igyekeznek lépést tartani a vevői és beszállítói követelményekkel, amely igen nagy elszántságot, kitartást és rugalmasságot követel a cég- és üzemvezetőktől. Dolgozatom célja szemléltetni HACCP rendszer követelményét az IFS rendszerhez mérten bemutatni.
Leírás
Kulcsszavak
IFS, mikrobiológia, sajtüzem, tejtermékek, minőségirányítási rendszer