A nagy csalán (Urtica dioica L.) zöldségnövénykénti hasznosításának elméleti és gyakorlati alapjai
Dátum
2009-03-09T08:53:07Z
Szerzők
Folyóirat címe
Folyóirat ISSN
Kötet címe (évfolyam száma)
Kiadó
Absztrakt
Génbanki nagy csalán (Urtica dioica L.) egyedek fehérje, rost, vas, kalcium, karotinoid, C-vitamin tartalmát vizsgáltuk. Meghatároztuk vízoldékony antioxidáns kapacitásukat (ACW), és zsíroldékony antioxidáns kapacitásukat (ACL). Az eredmények azt mutatták, hogy a nagy csalán nagy tápértékű növény.
Protein, fiber, iron, calcium, carotenoid, vitamin C content was measured of different stinging nettle (Urtica dioica L.) plants. Also were measured the antioxidant capacity of water-soluble compounds (ACW) and antioxidant capacity of lipid-soluble compounds (ACL). The results show stinging nettle is a high value human food.
Leírás
Kulcsszavak
nagy csalán, stinging nettle