Minőségfejlesztési lehetőségek az élelmiszerkereskedelemben

Dátum
2010-04-06T13:18:39Z
Folyóirat címe
Folyóirat ISSN
Kötet címe (évfolyam száma)
Kiadó
Absztrakt

A magyarországi élelmiszerkereskedelemben a rendszerváltás óta olyan mélyreható változások (a globalizmus térhódítása, a multinacionális élelmiszerkereskedelmi láncok megtelepedése és gyors terjeszkedése, az általuk diktált árverseny, stb.) mentek végbe, melyek rendkívüli alkalmazkodási feltételeket, lépéseket tesznek szükségessé a magyar élelmiszerkereskedelmi vállalkozások részéről a túléléshez, a fennmaradáshoz. A jelen helyzethez történő alkalmazkodási lehetőségek közül dolgozatomban kiemelten a minőség- és élelmiszerbiztonság fejlesztésében rejlő megoldásokat tanulmányoztam. Ezen túlmenően foglalkoztam a regionalizmus kínálta fejlesztésekkel is. In the Hungarian food trade so deep changes have taken place (spreading of globalisation, rapid expansion of multinational food trade companies and the price competition dictated by these multinational companies, etc.) since the change of the regime that require extreme accommodation ability from the Hungarian food trade companies if they want to maintain an existence or survive. Among the possibilities to accommodate the current situation in my thesis I focused on the solutions in the field of quality and food safety. Beside, I also examined the developments in the field of regionalism.

Leírás
Kulcsszavak
élelmiszerkereskedelem, food trade, élelmiszerminőség, food quality, élelmiszerbiztonság, food safety
Forrás