Aromakomponensek összehasonlító vizsgálata sárgabarack párlatok és termékek mintáiban

Dátum
2010-10-21T08:19:14Z
Folyóirat címe
Folyóirat ISSN
Kötet címe (évfolyam száma)
Kiadó
Absztrakt

A dolgozatom témája a barackpárlat összehasonlítása a barackaromával és az egyes barackaromával készült szeszes italokkal. A bevezetés rész tartalmazza a pálinkákra és azok készítésére vonatkozó jogszabályokat. A szakirodalmi áttekintésben főleg a pálinka készítés technológiájára, illetve annak folyamatára a gyümölcs kiválasztásától kezdve. A vizsgálataimat GC-MS műszerrel végeztem. Az eredmények kiértékelésében sorra vettem az egyes termékek kromatogramjait és jellemeztem azokat, illetve képekkel illusztráltam. Végül a következtetések fejezetben táblázatba vettem az egyes, jó minőségben megfigyelhető, vegyületeket, majd azokat táblázatba foglalva összehasonlítottam, melyik termékben találhatóak meg és melyikben nem.

Leírás
Kulcsszavak
pálinka, barackaroma, kromatogram, GC-MS, szeszes ital
Forrás