University of Debrecen Electronic Archive

Browsing by Subject "Iszony"

Sort by: Order: Results:

  • Orosz, Sára (2013-05-15)
    A Németh László Gyász és Iszony című regényeiben szereplő két főhős jellemzése. A személyiségrajz vizsgálata, párhuzamok és különbségek. Összecsengések az író személyes meggyőződésével. A regények tragikumának okfejtő magyarázata.
  • Domokos, Mátyás; Füzi, László; Dobos, István; Cs. Nagy, Ibolya; Márkus, Béla; Monostori, Imre; Bertha, Zoltán; Takács, Miklós; Szirák, Péter; Görömbei, András; Imre, László; Jánosi, Zoltán; Ekler, Andrea; Olasz, Sándor; Máriás, József (Kossuth Egyetemi Kiadó Debrecen , 2005)
    Németh László születésének centenáriuma (2001) megmutatta, bizonyította, hogy a magyar szellem Odüsszeuszának - Sütő András nevezte őt így - életműve a 21. század elején is eleven hatású. Tucatnyi könyv és száznál több ...
  • Bitskey, István; G. Kiss, Valéria; Szilágyi, Ferenc; Barta, János; Kun, András; Fülöp, László; É. Kiss, Katalin; Tóth, Béla (Kossuth Lajos Tudományegyetem Debrecen , 1974)
 
 
Felhívjuk felhasználóink figyelmét arra, hogy a DEA "Egyetemi IP" és "Könyvtári számítógépek" elérési szintű dokumentumai kizárólag oktatási, kutatási, valamint saját tanulási célokra használhatóak fel, azt nem oszthatják meg az interneten és nem terjeszthetik. A dokumentum és a pdf megjelenítő védelmének megkerülése (másolás, nyomtatás, letöltés korlátozása) tilos.