Repozitórium logó
  • English
  • Magyar
  • Bejelentkezés
    Kérjük bejelentkezéshez használja az egyetemi hálózati azonosítóját és jelszavát (eduID)!
Repozitórium logó
  • Kategóriák és gyűjtemények
  • Böngészés
  • English
  • Magyar
  • Bejelentkezés
    Kérjük bejelentkezéshez használja az egyetemi hálózati azonosítóját és jelszavát (eduID)!
  • Digitális könyvtár
  • Hallgatói dolgozatok
  • PhD dolgozatok
  • Publikációk
  1. Főoldal
  2. Böngészés szerző szerint

Szerző szerinti böngészés "Bara, Ligia"

Megjelenítve 1 - 1 (Összesen 1)
Találat egy oldalon
Rendezési lehetőségek
  • Nincs kép
    TételSzabadon hozzáférhető
    Modern methods to determine vitamin E in foods and feeds
    (2010-10-05) Bara, Camelia; Bara, Lucian; Bara, Vasile; Bara, Ligia; Domuta, Cristian
    Highly specific and sensitive, the proposed fluorometric method for determining α-tocopherol is robust and fairly fast. It has been tested in parallel with a conventional thin layer chromatographic method on foods and feeds. The only necessary cleanup is the usual saponification. The unsaponificable fraction can be extracted with ethyl ether or, preferably, with Extrelut columns. Reagents and their solvents are added to the isooctane solution before each successive reaction and are then eliminated by partition with water. The α-tocopherol (α-T) derivative always remains in isooctane. The first step is nitrosation and elimination of tocopherols and tocotrienols other than α-isomers. α-T is then oxidized to α-tocored (α-TR) with a mixture of sulfuric acid, ferric chloride, and iodine bromide. Α-TR is then condensed to a new reagent: 4,5-dimethylo- phenylenediamine. The phenazine formed is strongly fluorescent. Iodine and bromine add to the double bonds of α- tocotrienol present and quench the fluorescence of its phenazine.
  • DSpace software copyright © 2002-2025
  • LYRASIS
  • DEENK
  • Süti beállítások
  • Adatvédelmi irányelvek
  • Felhasználói szerződés
  • Kapcsolat
  • Súgó