Repozitórium logó
  • English
  • Magyar
  • Bejelentkezés
    Kérjük bejelentkezéshez használja az egyetemi hálózati azonosítóját és jelszavát (eduID)!
Repozitórium logó
  • Kategóriák és gyűjtemények
  • Böngészés
  • English
  • Magyar
  • Bejelentkezés
    Kérjük bejelentkezéshez használja az egyetemi hálózati azonosítóját és jelszavát (eduID)!
  • Digitális könyvtár
  • Hallgatói dolgozatok
  • PhD dolgozatok
  • Publikációk
  1. Főoldal
  2. Böngészés szerző szerint

Szerző szerinti böngészés "Bettenbuk, Csilla"

Megjelenítve 1 - 1 (Összesen 1)
Találat egy oldalon
Rendezési lehetőségek
  • Nincs kép
    TételKorlátozottan hozzáférhető
    A hasadó élesztő sejtek transzkripciójának vizsgálata
    Bettenbuk, Csilla; Batta, Gyula; DE--Természettudományi és Technológiai Kar--Biotechnológiai Intézet
    Az élelmiszerek tartósítása egy olyan folyamat, amelyet az emberiség már évezredek óta alkalmaz, azonban ez a terület mind a mai napig bővül és fejlődik azért, hogy a tartósítás egy biztonságosabb és hatékonyabb folyamattá válhasson. Számos kísérlet bizonyítja, hogy a hagyományos tartósítószerek és adalékanyagok többsége mellékhatásokat okoz, amely az emberek és állatok szervezetét egyaránt károsítja. Ezen vegyületek hosszan tartó felhalmozódás esetén rákkeltő hatásúak lehetnek, továbbá gyomor-és bélrendszeri panaszokat is okozhatnak. Ezen ismeretek tudatában, az emberek érdeklődést mutatnak olyan élelmiszerek fogyasztása iránt, amelyek természetes összetevőket tartalmaznak, szintetikus anyagok nélkül. Az élesztők a környezetben mindenütt előfordulnak, és több növényi kórokozó antagonistáiként ismertek. Ezen képességükön felül, az egyszerű tenyésztési igényeiknek és meghatározott biobiztonsági vonatkozásuknak köszönhetően, sok élesztőgombát ígéretesnek találnak a biológiai kontroll területén történő alkalmazásra, különféle biológiai növényvédő szerek fejlesztésére.
  • DSpace software copyright © 2002-2025
  • LYRASIS
  • DEENK
  • Süti beállítások
  • Adatvédelmi irányelvek
  • Felhasználói szerződés
  • Kapcsolat
  • Súgó