Repozitórium logó
  • English
  • Magyar
  • Bejelentkezés
    Kérjük bejelentkezéshez használja az egyetemi hálózati azonosítóját és jelszavát (eduID)!
Repozitórium logó
  • Kategóriák és gyűjtemények
  • Böngészés
  • English
  • Magyar
  • Bejelentkezés
    Kérjük bejelentkezéshez használja az egyetemi hálózati azonosítóját és jelszavát (eduID)!
  • Digitális könyvtár
  • Hallgatói dolgozatok
  • PhD dolgozatok
  • Publikációk
  1. Főoldal
  2. Böngészés szerző szerint

Szerző szerinti böngészés "Csoma, Orsolya"

Megjelenítve 1 - 1 (Összesen 1)
Találat egy oldalon
Rendezési lehetőségek
  • Nincs kép
    TételKorlátozottan hozzáférhető
    Chili szószok összetételének vizsgálata
    Csoma, Orsolya; Topa, Emőke Anita; DE--Mezőgazdaság- Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar
    A chili szószok olyan ételekhez adott fűszeres szószok, melyek jellegzetes ízt és pikáns ízvilágot képviselnek. Magyarországon már régóta ismertek, egyre népszerűbbek és sokan rajonganak értük. Fő összetevője a paprika, a világ számos részén elterjedt, több kultúra nélkülözhetetlen összetevője. Szakdolgozatomban 12 különböző chili szósz beltartalmi összetételeit vizsgáltam meg. A szószok összetételét kémiai és analitikai módszerek segítségével határoztuk meg. A vizsgált összetevők közé sorolható pl: C-vitamin,kapszaicin tartalom,szárazanyag tartalom.
  • DSpace software copyright © 2002-2025
  • LYRASIS
  • DEENK
  • Süti beállítások
  • Adatvédelmi irányelvek
  • Felhasználói szerződés
  • Kapcsolat
  • Súgó