Szerző szerinti böngészés "Csoma, Orsolya"
Megjelenítve 1 - 1 (Összesen 1)
Találat egy oldalon
Rendezési lehetőségek
Tétel Korlátozottan hozzáférhető Chili szószok összetételének vizsgálataCsoma, Orsolya; Topa, Emőke Anita; DE--Mezőgazdaság- Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási KarA chili szószok olyan ételekhez adott fűszeres szószok, melyek jellegzetes ízt és pikáns ízvilágot képviselnek. Magyarországon már régóta ismertek, egyre népszerűbbek és sokan rajonganak értük. Fő összetevője a paprika, a világ számos részén elterjedt, több kultúra nélkülözhetetlen összetevője. Szakdolgozatomban 12 különböző chili szósz beltartalmi összetételeit vizsgáltam meg. A szószok összetételét kémiai és analitikai módszerek segítségével határoztuk meg. A vizsgált összetevők közé sorolható pl: C-vitamin,kapszaicin tartalom,szárazanyag tartalom.