Szerző szerinti böngészés "Domokos, Apolka"
Megjelenítve 1 - 4 (Összesen 4)
Találat egy oldalon
Rendezési lehetőségek
Tétel Szabadon hozzáférhető Embryonic exposure to low concentrations of aflatoxin B1 triggers global transcriptomic changes, defective yolk lipid mobilization, abnormal gastrointestinal tract development and inflammation in zebrafish(2021) Ivanovics, Bence; Gazsi, Gyöngyi; Reining, Márta; Berta, Izabella; Póliska, Szilárd; Tóth, Márta; Domokos, Apolka; Nagy, Béla Jr.; Staszny, Ádám; Cserháti, Mátyás; Csősz, Éva; Bácsi, Attila; Csenki-Bakos, Zsolt; Ács, András; Urbányi, Béla; Czimmerer, ZsoltTétel Szabadon hozzáférhető The epigenetic state of IL-4-polarized macrophages enables inflammatory cistromic expansion and extended synergistic response to TLR ligands(2022) Czimmerer, Zsolt; Halász, László; Dániel, Bence; Varga, Zsófia; Bene, Krisztián; Domokos, Apolka; Hoeksema, Marten; Shen, Zeyang; Berger, Wilhelm K.; Silye-Cseh, Timea; Jambrovics, Károly; Kolostyák, Zsuzsanna; Fenyvesi, Ferenc; Váradi, Judit; Póliska, Szilárd; Hajas, György; Szatmári, István; Glass, Christopher K.; Bácsi, Attila; Nagy, LászlóTétel Szabadon hozzáférhető The transcriptional control of the VEGFA-VEGFR1 (FLT1) axis in alternatively polarized murine and human macrophages(2023) Domokos, Apolka; Varga, Zsófia; Jambrovics, Károly; Caballero-Sánchez, Noemí; Szabó, Enikő; Nagy, Gergely; Scholtz, Beáta; Halász, László; Váradi, Eszter; Bene, Krisztián; Türk-Mázló, Anett; Bácsi, Attila; Jeney, Viktória; Szebeni, Gábor János; Nagy, László; Czimmerer, ZsoltTétel Korlátozottan hozzáférhető Tokaji aszúesszenciák és esszenciák felülúszójában található borélesztők vizsgálataDomokos, Apolka; Kállai, Zoltán; DE--Természettudományi és Technológiai Kar--Biológiai és Ökológiai IntézetDiplomadolgozatom a Tokaji Borvidékről származó esszenciákban és aszúesszenciákban található borélesztők vizsgálatáról szól. Ezen borkategóriák jogszabályban is meghatározott analitikai kritériumai (pl. cukortartalom, alkoholtartalom) extrém életkörülményeket teremtenek az erjesztésben részt vevő mikroorganizmusok számára. Spontán erjedés során a különböző fajok (többnyire nem-Saccharomyces fajok) versengnek a mustban lévő tápanyagokért, egymás kompetítorai. Célunk volt a különböző tokaji pincészetektől származó bormintákból az élesztőpopuláció faj szintű meghatározása, a különböző évjáratok összevetése. Olyan borok előállítása, mint a tokaji aszúk, speciális tulajdonságokkal rendelkező élesztő fajokat kíván. Antagonista hatású anyagokkal szemben rezisztensnek kell lenniük és olyan mértékű ozmotoleranciával kell rendelkezniük, mely tulajdonságaikkal képesek a fermentáció egész folyamatát végig támogatni. Kutatásunkkal a későbbiekben speciális igényeket kielégítő starterkultúrák nemesítése a célunk, mellyel a hazai borászati ágazat versenyképességét szeretnénk növelni.