Szerző szerinti böngészés "Farkas, Zsuzsa"
Megjelenítve 1 - 7 (Összesen 7)
Találat egy oldalon
Rendezési lehetőségek
Tétel Szabadon hozzáférhető A Systematic Review of the Efficacy of Interventions to Control Aflatoxins in the Dairy Production Chain-Feed Production and Animal Feeding Interventions(2022) Farkas, Zsuzsa; Országh, Erika; Engelhardt, Tekla; Csorba, Szilveszter; Kerekes, Kata; Zentai, Andrea; Süth, Miklós; Nagy, Attila; Miklós, Gabriella; Molnár, Krisztina; Rácz, Csaba; Dövényi-Nagy, Tamás; Ambrus, Árpád; Győri, Zoltán; Dobos, Attila; Pusztahelyi, Tünde; Pócsi, István; Jóźwiak, ÁkosTétel Korlátozottan hozzáférhető Az anyatej és kancatej összehasonlítása(2011-10-20T09:36:26Z) Farkas, Zsuzsa; Csapó, János; DE--ATC--Mezőgazdaságtudományi KarDolgozatom témája az anyatej azon alkotóinak vizsgálata és eredményeinek értékelése, amelyek fokozottan részt vesznek a csecsemő fejlődésében. Tudjuk, hogy a tehéntejnek különböző műveleteken kell átesnie, hogy az anyatejhez hasonló legyen. Ettől a csecsemőtápszer gyártás túl bonyolult. Ezért fontos lenne a tehéntejet egy másik emlősállat tejével felváltani a csecsemőtápszer gyártásban. Ezért vizsgálatom tárgya az anyatej és a kancatej összetétele. A szakirodalom tanulmányozása után és a szükséges vizsgálatok elvégzése során kapott eredményeknek köszönhetően összehasonlítottam az anyatejet és a kancatejet, valamint megvizsgáltam, hogy a kancatej és a tehéntej milyen paraméterekben hasonlítanak az anyatejre. Az eredményeket vizsgálva megállapítottam, hogy a kancatej hasonlít jobban az anyatejre a fehérjefrakciók, a micellák mérete, az aminosav-összetétel, vitamin- és ásványianyag-tartalom és zsírsav-összetétel tekintetében. Ezért ezek miatt nincs szükség adaptációra a kancatej esetében vagy legalább is, ha van rá szükség nem olyan mértékűre, mint a tehéntej esetében. Ez egyetlen problémát a kancatej ára jelenti.Tétel Korlátozottan hozzáférhető A Facebook jövője: újjáéledés vagy hanyatlás?(2014-04-23T09:30:21Z) Farkas, Zsuzsa; Oláh, Szabolcs; DE--Bölcsészettudományi KarSzakdolgozatom célja, hogy bepillantást nyújtson a Facebook működésébe, jelenlegi helyzetébe, valamint bemutassa a jövőjével kapcsolatos előrejelzéseket.A globális méretű hálózat már évek óta tartja vezető pozícióját és világszerte a legfelkapottabb közösségi oldal. Dolgozatom első fejezeteiben ezt a folyamatot szeretném részletesen szemléltetni, kiegészítve a Facebook jelenlegi helyzetével, jövőbeli törekvéseivel. Másrészről viszont, egyre több szkeptikus elmélet lát napvilágot a Facebook jövőjével kapcsolatban. A kommunikációs szakemberek zöme, ma már azon a véleményen van, hogy a Facebook népszerűsége oly mértékben csökkent az utóbbi időben, hogy hanyatlása pár éven belül akár be is következhet. Dolgozatom második részében ezekre a kérdésekre keresem a választ és egyéni kutatásom segítségével próbálom megvizsgálni, hogy a vészjósló előrejelzéseknek van-e jelentősége a magyar felhasználók fogyasztói attitűdjét illetően.Tétel Szabadon hozzáférhető Internal dynamics of patent reference networks using the Bray-Curtis dissimilarity measure(2024) Baranyi, József; Csorba, Szilveszter; Farkas, Zsuzsa; Pacza, Tünde; Jóźwiak, ÁkosTétel Szabadon hozzáférhető Pre-Harvest Modelling and Mitigation of Aflatoxins in Maize in a Changing Climatic Environment: A Review(2020) Dövényi-Nagy, Tamás; Rácz, Csaba; Molnár, Krisztina; Bakó, Károly István; Szláma, Zsombor; Jóźwiak, Ákos; Farkas, Zsuzsa; Pócsi, István; Dobos, AttilaTétel Szabadon hozzáférhető Probabilistic modeling and risk characterization of the chronic aflatoxin M1 exposure of Hungarian consumers(2022) Farkas, Zsuzsa; Kerekes, Kata; Ambrus, Árpád; Süth, Miklós; Peles, Ferenc; Pusztahelyi, Tünde; Pócsi, István; Nagy, Attila; Sipos, Péter; Miklós, Gabriella; Lőrincz, Anna; Csorba, Szilveszter; Jóźwiak, ÁkosTétel Korlátozottan hozzáférhető Probiotikus joghurt készítése anyatejből(2014-06-23T16:44:10Z) Farkas, Zsuzsa; Prokisch, József; DE--Egészségügyi Kar; Prokisch, József; Debreceni Egyetem::Általános Orvostudományi KarElső soron a bevezetésben rövid irodalmi áttekintések és fogalmak találhatók, valamint a probiotikum és az anyatej jelentőségét hangsúlyozó cikkek, szakirodalmak és gondolatok. Célunk a tejekből (humán, szarvasmarha, kecske) joghurt készítése otthoni joghurtkészítő géppel, a probiotikus baktériumtörzs hozzáadásával, majd az így előállított joghurtok vizsgálata és összehasonlításuk. Az anyatejből így előállított joghurtot első sorban olyan csecsemőknek szeretnénk javasolni, akik császármetszéssel születtek, így nem haladtak át a szülőcsatornán, ezért a bélflóra kialakulásának támogatása szükséges. A kismamákat szeretnénk megtanítani a technológia otthoni alkalmazására. Ehhez adjuk a joghurtkészítő gépet, a probiotikus törzset és a technológia leírását.