Repozitórium logó
  • English
  • Magyar
  • Bejelentkezés
    Kérjük bejelentkezéshez használja az egyetemi hálózati azonosítóját és jelszavát (eduID)!
Repozitórium logó
  • Kategóriák és gyűjtemények
  • Böngészés
  • English
  • Magyar
  • Bejelentkezés
    Kérjük bejelentkezéshez használja az egyetemi hálózati azonosítóját és jelszavát (eduID)!
  • Digitális könyvtár
  • Hallgatói dolgozatok
  • PhD dolgozatok
  • Publikációk
  1. Főoldal
  2. Böngészés szerző szerint

Szerző szerinti böngészés "Hassan, Fatin"

Megjelenítve 1 - 1 (Összesen 1)
Találat egy oldalon
Rendezési lehetőségek
  • Nincs kép
    TételKorlátozottan hozzáférhető
    Levantétól Perzsiáig: A Közel-Kelet gasztronómiai kultúrája és hatása Magyarországon
    Hassan, Fatin; Vargáné Csobán, Katalin; DE--Gazdaságtudományi Kar
    A dolgozat a Közel-Kelet gasztronómiai kultúráját mutatja be történelmi, vallási, kulturális és társadalmi összefüggéseiben, valamint elemzi annak hatását a magyar gasztronómiára és fogyasztói szokásokra. A tanulmány különös figyelmet fordít a vallási és kulturális normák szerepére az étkezési szokások kialakulásában, valamint a tradicionális és modern konyhák közötti kapcsolatokra. Kiemelten elemzi, hogyan jelenik meg a közel-keleti konyha a hazai vendéglátóiparban, és milyen hatással van a fogyasztók ízlésvilágára és döntéseire. A kutatás hozzájárul annak megértéséhez is, hogy a közel-keleti étkezési kultúra miként válhat eszközzé a társadalmi kohézió, a turizmusfejlesztés és a fenntartható életmód támogatásában. A dolgozat célja annak bemutatása, hogy az étkezés túlmutat a táplálkozáson, és jelentős identitásképző, kulturális és gazdasági tényezőként is értelmezhető.
  • DSpace software copyright © 2002-2025
  • LYRASIS
  • DEENK
  • Süti beállítások
  • Adatvédelmi irányelvek
  • Felhasználói szerződés
  • Kapcsolat
  • Súgó