Szerző szerinti böngészés "Hassan, Fatin"
Megjelenítve 1 - 1 (Összesen 1)
Találat egy oldalon
Rendezési lehetőségek
Tétel Korlátozottan hozzáférhető Levantétól Perzsiáig: A Közel-Kelet gasztronómiai kultúrája és hatása MagyarországonHassan, Fatin; Vargáné Csobán, Katalin; DE--Gazdaságtudományi KarA dolgozat a Közel-Kelet gasztronómiai kultúráját mutatja be történelmi, vallási, kulturális és társadalmi összefüggéseiben, valamint elemzi annak hatását a magyar gasztronómiára és fogyasztói szokásokra. A tanulmány különös figyelmet fordít a vallási és kulturális normák szerepére az étkezési szokások kialakulásában, valamint a tradicionális és modern konyhák közötti kapcsolatokra. Kiemelten elemzi, hogyan jelenik meg a közel-keleti konyha a hazai vendéglátóiparban, és milyen hatással van a fogyasztók ízlésvilágára és döntéseire. A kutatás hozzájárul annak megértéséhez is, hogy a közel-keleti étkezési kultúra miként válhat eszközzé a társadalmi kohézió, a turizmusfejlesztés és a fenntartható életmód támogatásában. A dolgozat célja annak bemutatása, hogy az étkezés túlmutat a táplálkozáson, és jelentős identitásképző, kulturális és gazdasági tényezőként is értelmezhető.