Repozitórium logó
  • English
  • Magyar
  • Bejelentkezés
    Kérjük bejelentkezéshez használja az egyetemi hálózati azonosítóját és jelszavát (eduID)!
Repozitórium logó
  • Kategóriák és gyűjtemények
  • Böngészés
  • English
  • Magyar
  • Bejelentkezés
    Kérjük bejelentkezéshez használja az egyetemi hálózati azonosítóját és jelszavát (eduID)!
  • Digitális könyvtár
  • Hallgatói dolgozatok
  • PhD dolgozatok
  • Publikációk
  1. Főoldal
  2. Böngészés szerző szerint

Szerző szerinti böngészés "Keresztes, Gabriella"

Megjelenítve 1 - 1 (Összesen 1)
Találat egy oldalon
Rendezési lehetőségek
  • Nincs kép
    TételKorlátozottan hozzáférhető
    Különböző egri Bikavérek aromaprofil vizsgálata és összevetése érzékszervi bírálatokkal
    Keresztes, Gabriella; Csapó, János; DE--Mezőgazdaság- Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar
    2016-os és 2017-es egri, Classicus Bikavérek aromaprofilját mértem fel gázkromatográf-tömegspektrométerrel. Az aromák kivonatolását Headspace-Szilárd fázisú mikroextrakció technikával végeztem. Egy 100 pontos értékelőlapos érzékszervi bírálatot végeztem 5 fővel. A bor alap paramétereinek felmérését (savprofil, cukrok, pH, stb) WineScan készülékkel végeztem. SPSS program segítségével statisztikai módszerekkel összefüggéseket találtam néhány aroma, valamint az érzékszervi vizsgálatokon kapott pontok között. Ez az eredmény segítséget nyújt a borászok számára a boraik továbbfejlesztésében, valamint alapot ad más kutatásoknak.
  • DSpace software copyright © 2002-2025
  • LYRASIS
  • DEENK
  • Süti beállítások
  • Adatvédelmi irányelvek
  • Felhasználói szerződés
  • Kapcsolat
  • Súgó