Repozitórium logó
  • English
  • Magyar
  • Bejelentkezés
    Kérjük bejelentkezéshez használja az egyetemi hálózati azonosítóját és jelszavát (eduID)!
Repozitórium logó
  • Kategóriák és gyűjtemények
  • Böngészés
  • English
  • Magyar
  • Bejelentkezés
    Kérjük bejelentkezéshez használja az egyetemi hálózati azonosítóját és jelszavát (eduID)!
  • Digitális könyvtár
  • Hallgatói dolgozatok
  • PhD dolgozatok
  • Publikációk
  1. Főoldal
  2. Böngészés szerző szerint

Szerző szerinti böngészés "Nagy, Regina Edit"

Megjelenítve 1 - 1 (Összesen 1)
Találat egy oldalon
Rendezési lehetőségek
  • Nincs kép
    TételKorlátozottan hozzáférhető
    Kereskedelmi és humán élesztőizolátumok rokonságának bizonyítása a HMX1 és NUP116 gének szekvenciatipizálása segítségével
    Nagy, Regina Edit; Pfliegler, Valter Péter; DE--Természettudományi és Technológiai Kar--Biotechnológiai Intézet
    Jelenleg az élesztőgombák csaknem 1500 faját ismeri a tudomány az Ascomycota (aszkuszos gombák) és a Basidiomycota (bazídiumos gombák) törzsekben. Az Ascomycota törzsön belül a valódi vagy bimbózó élesztők a Saccharomycetes osztályba, a Saccharomycetales rendbe tartoznak. A rend névadó faja az emberi történelem során ősidők óta használt Saccharomyces cerevisiae, melynek ipari valamint gazdasági jelentősége kiemelkedő. Szerepe évezredek óta a fermentációs úton előállított alkoholgyártásban (sör-, boripar), a sütőiparban (kenyérkészítés) meghatározó. Aromaként és élesztőkivonatként is alkalmazza az élelmiszeripar, továbbá az egészségügyben terápiás célokra, probiotikumként illetve bioterapeutikumként is felhasználják. Fontos modellszervezetként szolgál az alapkutatásokban, hiszen ez az egyik leginkább kutatott és legismertebb faj az eukarióta sejtbiológiában.
  • DSpace software copyright © 2002-2025
  • LYRASIS
  • DEENK
  • Süti beállítások
  • Adatvédelmi irányelvek
  • Felhasználói szerződés
  • Kapcsolat
  • Súgó