Szerző szerinti böngészés "Osvald, Eszter"
Megjelenítve 1 - 1 (Összesen 1)
Találat egy oldalon
Rendezési lehetőségek
Tétel Korlátozottan hozzáférhető Fenntartható müzliszelet termékfejlesztése élelmiszeripari melléktermékekbőlOsvald, Eszter; Fekete, István; Nagy, Vivien; DE--Mezőgazdaság- Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási KarSzakdolgozati munkám témájának melléktermékekből készülő müzliszeletek termékfejlesztését választottam. Az alapanyagaim sörtörköly, melasz és zöldség-, gyümölcshéjak (sárgarépa, paradicsom, almahéj) voltak. A szakdolgozati munkám során kérdőív segítségével felmértem, hogy a fogyasztóknak mi a véleménye a melléktermékekről, különösen az általam felhasználtakról. Számos receptúrát és gyártás technológiát végig próbálgatva sikerült megalkotnom a megfelelő állománnyal rendelkező melléktermékekből álló müzliszeletet. A különféle minőségű termékeket érzékszervi vizsgálatra vittem, mellé kontroll müzliszeletet gyártottam átlagos alapanyagokból (zabpehely, méz, mogyoró, aszalt áfonya). Az eredmények kiértékelése után a kóstolók által legjobbnak ítélt szeleteken végeztem el a további vizsgálatokat. Sütési és morzsolódási veszteséget számoltam, illetve elkészítettem a tápérték táblázatukat, majd minden eredményt összehasonlítottam a kontroll termék adataival. Végül költséget számoltam, melyet a piaci árakkal vetettem össze.