Szerző szerinti böngészés "Pajti, Judit"
Megjelenítve 1 - 3 (Összesen 3)
Találat egy oldalon
Rendezési lehetőségek
Tétel Korlátozottan hozzáférhető Debreceni étteremnyitás gazdasági megítélésePajti, Judit; Kicska, Tibor; DE--Gazdaságtudományi KarA dolgozatomban egy induló étterem gazdasági elemzését készítettem el, azzal a céllal, hogy meghatározzam, hogy Debrecenben gazdaságos e vendéglátóhelyet létrehozni és üzemeltetni. Meghatároztam, hogy az üzleti környezet és a saját adottságok révén van-e a vállalkozásnak realitása. Célom az volt, hogy meghatározzam a vállalkozás indítás beruházási költségeit (kezdeti tőkeigényét), valamint a működés időszakának bevételeit, költségeit és eredményeit.Tétel Korlátozottan hozzáférhető Étteremnyitás és rendezvényszervezés – avagy innovatív lehetőségek a debreceni vendéglátásbanPajti, Judit; Kurmai, Viktória; Kozmáné Csirmaz, Éva; DE--Gazdaságtudományi KarSzakdolgozatomban azt vizsgáltam, hogy manapság milyen éttermet érdemes nyitni és azt hogyan lehet sikeressé és fenntarthatóvá tenni. Ezen kívül célkitűzésem volt, hogy egyes innovatív rendezvényeket milyen költség-jövedelem viszonyok mellett lehet lebonyolítani.Tétel Szabadon hozzáférhető Étteremnyitás és rendezvényszervezés – avagy innovatív lehetőségek a debreceni vendéglátásban(2024-03-14) Pajti, JuditIn my thesis I studied that nowadays what kind of restaurant is worth opening and how it can be made successful and sustainable. My further objective was to analyze the cost and profit conditions of certain innovative events. In my thesis I received a comprehensive, thorough result of what restaurants may be successful and in what way. Nowadays it is very important to follow the latest trends relating to equipment and food. It is worth focusing on dishes reflecting domestic tastes; furthermore, it is important that several international dishes should appear on the menu. Regarding the present hospitality situation, it is very risky to start a restaurant, but with the combination of different sources it is still possible to realize a business. Every business has problems, which can be solved with patience, increased advertising activity and a lot of work. The most important fact is that the restaurant’s success can be maintained with patience, perseverance, self-confidence and the best quality.