Szerző szerinti böngészés "Pusztai, Anita"
Megjelenítve 1 - 3 (Összesen 3)
Találat egy oldalon
Rendezési lehetőségek
Tétel Korlátozottan hozzáférhető E kereskedelem folyamata a termék kiválasztásától a vevő kézhezvételéig a Frektan kft keresztülPusztai, Anita; Balsa-Budai, Nikolett; DE--Gazdaságtudományi KarA mai rohanó világban az internet elterjedésével egy új üzletág fejlődött ki az elektronikus kereskedelem. A dolgozatomban az elektronikus kereskedelemről szól a termék kiválasztásától a termék kézhezvételéig. Bemutatom az online kereskedelem fogalmát, kialakulását és hátrányait. Majd a Digitalco webáruház sigítségével részletesen bemutattam az online vásárlás menetét. Ismertettem a különböző szállítási módokat. Zárógondolatként az elektronikus kereskedelemre vonatkozó hatályos jogszabályokat.Tétel Korlátozottan hozzáférhető Epilobium fajok hatóanyagainak vizsgálata(2010-05-10T11:55:25Z) Pusztai, Anita; Vasas, Gábor; DE--TEK--Természettudományi és Technológiai Kar--Biológiai és Ökológiai IntézetEpilobium fajok hatóanyagainak vizsgálataTétel Korlátozottan hozzáférhető A meggymag (Prunus cerasus) olaj anti-iszkémiás hatásainak vizsgálata(2013-05-22T11:42:48Z) Pusztai, Anita; Tósaki, Árpád; DE--TEK--Természettudományi és Technológiai Kar--Biológiai és Ökológiai IntézetNapjainkban a szív és érrendszeri betegségek világszerte a halálozási statisztika élén járnak. . Gyakori előfordulásuk miatt nagy jelentősége van a mindenki számára elérhető növényi alapú diétáknak, melyeknek kardiovaszkuláris megbetegedések elleni védőhatása jól ismert. A meggymag (Prunus cerasus) szilárd frakciójának jótékony hatását, melyet a magas flavonoid és polifenol tartalmának tulajdonítható, korábbi kísérletek bizonyították. Munkám során célul tűztem ki a meggymag olaj hatásainak vizgálatát a „Zucker Obese” patkányok posztiszkémiás szívfunkció valamint a vércukor és vérzsír hatásaira az olajos frakció magas telítetlen zsírsav és E-vitamin tartalmára alapozva. Az eredmények alapján elmondható hogy a meggymag olaj magas egyszeresen telítetlen zsírsav tartalmának köszönhetően csökkent a vér össz-koleszterin és LDL-koleszterin szintje, amely nagyban hozzájárul a kardiovaszkuláris betegségek megelőzéséhez. Számottevő csökkenést tapasztaltunk a hemoglobinA1c% és fruktózamin vérszintjeiben a cukorbeteg, elhízott, olajjal kezelt csoportban a beteg, nem kezelt csoporthoz képest. A posztiszkémiás szívfunkciók javuló tendenciát mutatnak de az eredmények nem szignifikánsak, ezért a kísérlet nagyobb létszámmal való megismétlése javasolt.