Repozitórium logó
  • English
  • Magyar
  • Bejelentkezés
    Kérjük bejelentkezéshez használja az egyetemi hálózati azonosítóját és jelszavát (eduID)!
Repozitórium logó
  • Kategóriák és gyűjtemények
  • Böngészés
  • English
  • Magyar
  • Bejelentkezés
    Kérjük bejelentkezéshez használja az egyetemi hálózati azonosítóját és jelszavát (eduID)!
  • Digitális könyvtár
  • Hallgatói dolgozatok
  • PhD dolgozatok
  • Publikációk
  1. Főoldal
  2. Böngészés szerző szerint

Szerző szerinti böngészés "Ruda, Alexandra"

Megjelenítve 1 - 1 (Összesen 1)
Találat egy oldalon
Rendezési lehetőségek
  • Nincs kép
    TételKorlátozottan hozzáférhető
    Céklafajták értékelése gazdasági értékmérő tulajdonságok alapján
    Ruda, Alexandra; Takácsné Hájos, Mária; DE--Mezőgazdaság- Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar
    A cékla szárított, őrölt formában jól alkalmazható természetes ételszínezékként is, amely kiválthatja az E123 jelű mesterséges ételfestéket. Egy szárítóipari felhasználás esetén is fontos a beltartalmi értékek megőrzése.A szárítás során közölt hő nem csak a színanyagok mennyiségében okoz változást, hanem egyéb összetevők alakulásában is. Kísérleteinkkel arra keresünk választ, hogy a különböző fajták nyers répatestében meghatározott bioaktív anyagok hogyan változnak eltérő hőközlés hatására. Laboratóriumi vizsgálatok során meghatároztuk színanyag-tartalmat, az összpolifenol-tartalmat és a szárazanyag-tartalmat.
  • DSpace software copyright © 2002-2025
  • LYRASIS
  • DEENK
  • Süti beállítások
  • Adatvédelmi irányelvek
  • Felhasználói szerződés
  • Kapcsolat
  • Súgó