Szerző szerinti böngészés "Ruda, Alexandra"
Megjelenítve 1 - 1 (Összesen 1)
Találat egy oldalon
Rendezési lehetőségek
Tétel Korlátozottan hozzáférhető Céklafajták értékelése gazdasági értékmérő tulajdonságok alapjánRuda, Alexandra; Takácsné Hájos, Mária; DE--Mezőgazdaság- Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási KarA cékla szárított, őrölt formában jól alkalmazható természetes ételszínezékként is, amely kiválthatja az E123 jelű mesterséges ételfestéket. Egy szárítóipari felhasználás esetén is fontos a beltartalmi értékek megőrzése.A szárítás során közölt hő nem csak a színanyagok mennyiségében okoz változást, hanem egyéb összetevők alakulásában is. Kísérleteinkkel arra keresünk választ, hogy a különböző fajták nyers répatestében meghatározott bioaktív anyagok hogyan változnak eltérő hőközlés hatására. Laboratóriumi vizsgálatok során meghatároztuk színanyag-tartalmat, az összpolifenol-tartalmat és a szárazanyag-tartalmat.