Repozitórium logó
  • English
  • Magyar
  • Bejelentkezés
    Kérjük bejelentkezéshez használja az egyetemi hálózati azonosítóját és jelszavát (eduID)!
Repozitórium logó
  • Kategóriák és gyűjtemények
  • Böngészés
  • English
  • Magyar
  • Bejelentkezés
    Kérjük bejelentkezéshez használja az egyetemi hálózati azonosítóját és jelszavát (eduID)!
  • Digitális könyvtár
  • Hallgatói dolgozatok
  • PhD dolgozatok
  • Publikációk
  1. Főoldal
  2. Böngészés szerző szerint

Szerző szerinti böngészés "Sipos, Rita"

Megjelenítve 1 - 3 (Összesen 3)
Találat egy oldalon
Rendezési lehetőségek
  • Nincs kép
    TételSzabadon hozzáférhető
    Comparison of sample preparation methods for the identification of Staphylococcus Aureus by MALDI-FOF MS
    (2019) Horváth, Brigitta; Peles, Ferenc; Bereczki, László; Széll, András; Sipos, Rita; Erős, Ágnes; Lovász, Csaba; Micsinai, Adrienn
  • Nincs kép
    TételSzabadon hozzáférhető
    Comparison of sample preparation methods for the identification of Staphylococcus Aureus by MALDI-FOF MS
    (2019-05-23) Horváth, Brigitta; Peles, Ferenc; Bereczki, László; Széll, András; Sipos, Rita; Erős, Ágnes; Lovász, Csaba; Micsinai, Adrienn
    Coagulase-positive staphylococci include 3 species, Staphylococcus aureus, S. hyicus and S. intermedius. Of these three species, S. aureus is the most well-known human pathogen. S. aureus is part of the human and animal normal microbiota, however, it is capable of producing several staphylococcal enterotoxins (SEs) that cause intoxication symptoms of varying intensity in humans after consuming contaminated food. Selective media which are used for the determination of coagulase-positive staphylococci from foods are not able to identify isolates at a species. With the MALDI-TOF MS technique, we can identify S. aureus cheaper and faster than by using molecular methods. This paper describes the results of the study of the presence of coagulase-positive staphylococci and S. aureus in many food products, and the application of three sample preparation methods: direct sample preparation, formic acid suspension and ethanol extraction.
  • Nincs kép
    TételSzabadon hozzáférhető
    Molecular typing of foodborne coagulase-positive Staphylococcus isolates identified by MALDI-TOF MS
    (2020) Horváth, Brigitta; Peles, Ferenc; Szél, András; Sipos, Rita; Erős, Ágnes; Albert, Ervin; Micsinai, Adrienn
  • DSpace software copyright © 2002-2025
  • LYRASIS
  • DEENK
  • Süti beállítások
  • Adatvédelmi irányelvek
  • Felhasználói szerződés
  • Kapcsolat
  • Súgó