Repozitórium logó
  • English
  • Magyar
  • Bejelentkezés
    Kérjük bejelentkezéshez használja az egyetemi hálózati azonosítóját és jelszavát (eduID)!
Repozitórium logó
  • Kategóriák és gyűjtemények
  • Böngészés
  • English
  • Magyar
  • Bejelentkezés
    Kérjük bejelentkezéshez használja az egyetemi hálózati azonosítóját és jelszavát (eduID)!
  • Digitális könyvtár
  • Hallgatói dolgozatok
  • PhD dolgozatok
  • Publikációk
  1. Főoldal
  2. Böngészés szerző szerint

Szerző szerinti böngészés "Szacsuri, Bence"

Megjelenítve 1 - 2 (Összesen 2)
Találat egy oldalon
Rendezési lehetőségek
  • Nincs kép
    TételKorlátozottan hozzáférhető
    Jégsaláta (Lactuca sativa var. capitata ‘Great Lakes 118’) termesztése aeropónikus körülmények között
    Szacsuri, Bence; Gorliczay, Edit; DE--Mezőgazdaság- Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar
    A modern mezőgazdaság ma számos kihívással néz szembe, miközben egyre növekvő globális népességét kell táplálnia. A klímaváltozás, a vízhiány, a termőföld eróziója és a fenntarthatatlan termelési gyakorlatok mind olyan tényezők, amelyek hatással vannak az élelmiszerbiztonságra és a mezőgazdasági termelésre. Ezeknek a kihívásoknak a kezelése és az élelmiszertermelés hatékonyságának növelése érdekében azonban szükség van új megközelítésekre és technológiákra. Az egyik ígéretes megoldás az aeropónia, egy olyan növénytermesztési módszer, amelyben a növényeket tápanyagban gazdag vízpermettel látják el, miközben a gyökerek szabadon lógnak a levegőben. Az aeropónikus rendszerek alkalmazása lehetővé teszi a növénytermesztést olyan területeken is, ahol korábban lehetetlennek vagy kevésbé megfelelőnek tartották a termesztésre. Ennek révén az aeropónia is utat tud nyitni a városi környezetekben vagy más nehezen hozzáférhető területeken történő növénytermesztésnek
  • Betöltés ...
    Bélyegkép
    TételKorlátozottan hozzáférhető
    Munkahelyi elégedettség vizsgálata Kano modell segítségével a debreceni Bellozzo étteremben
    Szacsuri, Bence; Kotsis, Ágnes; DE--Gazdaságtudományi Kar
    Ebben a záródolgozatban vizsgáltam a munkahelyi elégedettség témáját, annak különböző befolyásoló tényezőit. Célom az volt, hogy átfogó képet kapjak a munkavállalók elégedettségét meghatározó fontos tényezőkről, és megérthessem, hogyan befolyásolják ezek a tényezők a motivációt és teljesítményt. Először bemutattam a választott gyakorlati helyemet, a Bellozzo éttermet, és részletesen leírtam annak működését és munkakörülményeit. Ezután áttekintettem a szakirodalmat, amely segített nekem megismerni a munkahelyi elégedettség fogalmát és az ezzel kapcsolatos elméleti kereteket. Megvizsgáltam korábbi kutatások eredményeit, amelyek felhívták a figyelmemet a munkahelyi elégedettség jelentőségére és az elégedettséget befolyásoló tényezőkre. A kutatásom során részletesen elemeztem az elégedettséget befolyásoló tényezőket. Különös hangsúlyt fektettem a jó kapcsolatok kialakítására a munkatársakkal, mivel ez a tényező a leggyakrabban említett vonzó tényezők között szerepelt. Az adatok alapján kategorizáltam ezeket a tényezőket, hogy jobban megértsük, hogyan hatnak az elégedettségre. A fejlődési lehetőségek, az elnézőbb szabályok és a rugalmas munkaidő is fontos szerepet játszottak az elégedettség alakulásában, és különböző mértékben befolyásolták a munkavállalók elégedettségét. Az elégedettség és motiváció kapcsolatát is megvizsgáltam. Az elégedett munkavállalók általában motiváltabbak, jobban teljesítenek és hozzájárulnak a szervezet egészének sikeréhez. Az elégedettség tehát egyfajta kulcsfontosságú elem a sikeres munkahelyi környezet kialakításában és fenntartásában.
  • DSpace software copyright © 2002-2025
  • LYRASIS
  • DEENK
  • Süti beállítások
  • Adatvédelmi irányelvek
  • Felhasználói szerződés
  • Kapcsolat
  • Súgó