Szerző szerinti böngészés "Vass, Viktor Tamás"
Megjelenítve 1 - 2 (Összesen 2)
Találat egy oldalon
Rendezési lehetőségek
Tétel Korlátozottan hozzáférhető bZIP típusú transzkripciós faktorok szerepe oxidatív stressz alatt az Aspergillus nidulansbanVass, Viktor Tamás; Pócsi, István; DE--Természettudományi és Technológiai Kar--Biotechnológiai IntézetKét Aspergillus nidulans törzset felhasználva vizsgáltuk az atfA gén szerepét oxidatív stressz alatt, továbbá vékonyréteg kromatográfiás módszert alkalmazva összehasonlítottuk a tenyészetek szterigmatocisztin termelő képességét.Tétel Korlátozottan hozzáférhető Képesítő fordítás: THE FOOD SAFETY INFORMATION HANDBOOK (részlet)Vass, Viktor Tamás; Szöőr, Janka Erika; Czipa, Nikolett; DE--Természettudományi és Technológiai Kar--Kémiai IntézetA szakdolgozat Cynthia A. Roberts: THE FOOD SAFETY INFORMATION HANDBOOK (2001) - című könyvrészletének képesítő fordítása mely. 3. oldaltól a 23. oldalig terjed. Felépítése: Az élelmiszerbiztonság áttekintése A biztonságos élelmiszer meghatározása Élelmiszerekkel kapcsolatos veszélyek Kémiai veszélyek Élelmiszer-adalékanyagok Élelmiszer allergének Gyógyszerek, hormonok és antibiotikumok használata az állattartásban Természetben előforduló méreganyagok Növényvédő szerek Mikrobiológiai veszélyek Baktériumok Vírusok Protozoonok és paraziták Szarvasmarhák szivacsos agyvelőbántalma (BSE) Fizikai veszélyek Az élelmiszer okozta megbetegedéseket befolyásoló tényezők Demográfiai adatok A fogyasztók életmódja és igénye