Szerző szerinti böngészés "Veres, Zsuzsanna"
Megjelenítve 1 - 12 (Összesen 12)
Találat egy oldalon
Rendezési lehetőségek
Tétel Szabadon hozzáférhető A meggy (Prunus cerasus) bioaktív anyagai (különös tekintettel az antioxidáns aktivitásra és antioxidáns sűrűségre)(2005) Veres, Zsuzsanna; Gálné Remenyik, Judit; Nyéki, József; Szabó, Zoltán; Popovics, László; Holb, Imre; Fári, MiklósTétel Szabadon hozzáférhető Actual state of research concerning vitamin C as reflected in the literature(2004) Bisztray, György Dénes; Fári, Miklós; Domokos-Szabolcsy, Éva; Holb, Imre; Veres, ZsuzsannaTétel Szabadon hozzáférhető Anti-Oxidants in Agriculture(Faculty of Agricultural and Food Sciences and Enviromental Management of the Debrecen University, Debrecen.) Veres, Zsuzsanna; Fári, Gábor MiklósTétel Szabadon hozzáférhető Antioxidant density of Hungarian kapia and red bell pepper varieties(Faculty of Agricultural and Food Sciences and Enviromental Management of the Debrecen University, Debrecen.) Veres, Zsuzsanna; Fári, Miklós GáborTétel Szabadon hozzáférhető Cseresznyefajták gyümölcsminősége szuperintenzív ültetvényben(2005) Thurzó, Sándor; Szabó, Zoltán; Holb, Imre; Nagy, János; Farkas, Ervin; Drén, Gábor; Racskó, József; Dani, Mária; Nagy, Péter Tamás; Kincses, Sára; Veres, Zsuzsanna; Nyéki, JózsefTétel Szabadon hozzáférhető Effect of Selenium Supplementation on in vitro Radish and Green Pepper Seedlings Germination(Faculty of Agricultural and Food Sciences and Enviromental Management of the Debrecen University, Debrecen.) Domokos-Szabolcsy, Éva; Veres, Zsuzsanna; Holb, Imre; Kovács, Béla; Fári, MiklósTétel Szabadon hozzáférhető Fruit quality of sweet cherry cultivars in superintensive orchards(Faculty of Agricultural and Food Sciences and Enviromental Management of the Debrecen University, Debrecen.) Thurzó, Sándor; Szabó, Zoltán; Holb, Imre; Nagy, János; Farkas, Ervin; Drén, Gábor; Racskó, József; Dani, Mária; Nagy, Péter Tamás; Kincses, Sándorné; Veres, Zsuzsanna; Nyéki, JózsefTétel Korlátozottan hozzáférhető A füsti fecske helyzete Magyarországon(2010-10-22T08:43:38Z) Veres, Zsuzsanna; Gyüre, Péter; DE--ATC--Mezőgazdaságtudományi KarAz elmúlt 10 évben a füsti fecske hazai állománya évente átlagosan 7,5 %-al (±1,4 %) csökkent! Életmódjuk miatt szorosan kötődnek az emberi településekhez, különösen az állattartás helyszíneihez. Ezért, és hosszú távú vonulási stratégiájuk miatt különösen sérülékenyek. Az agrárpolitika átalakulásával a gazdálkodási módok is megváltoznak. A klímaváltozás miatt egyre gyakoribbak a szélsőséges időjárási viszonyok. A közvetlen emberi zavarás, a fészkek pusztítása is jelentős károkat okoz. Ezek együttes hatásit rövid élettartamuk és az alacsony túlélési ráta miatt nehezen ellensúlyozzák az állományok. A negatív hatások kiküszöböléséhez összehangolt környezet- és természetvédelmi akciókra, a gazdálkodási struktúra átalakítására, majd a környezeti rendszerek több évtizedes regenerálódására lenne szükség. Védelmük összetett feladat, amihez elengedhetetlen a hazai költőállományok pontos ismerete. A hatékony védelemhez elengedhetetlen az állomány alakulásának nyomon követése, a folyamatos monitoring tevékenység. Az MME Mindennapi Madaraink Monitoringja program 1999. és 2009. közötti felmérései alapján elmondható, hogy mindhárom fecskefaj állománya statisztikailag szignifikáns csökkenő tendenciát mutat. Az MME Mindennapi Madaraink Monitoringja programjának keretében végeztem felmérést. A Monitoring Központ adatai alapján vizsgáltam az elterjedést, területhasználatot, élőhely-preferenciát. Az állattartó telepek csökkenése érzékenyebben érinti a füsti fecske állományt, mert az táplálékszerzéskor jobban eltávolodik a településektől, mint a molnárfecske. Fontos az ismeretterjesztés, a lakosság bevonása a védelmi munkába szemléletformáló programokkal, védelmi berendezések bemutatásával. Jó eszköz lehet a szemléletformálásban az MME Fecskefigyelő Online Adatbázisa. Segítséget nyújthatnak a lakosság megnyerésében a fészkek megfigyelésére telepített web kamerák, amelyek segítségével a városok lakói is felfedezhetik azt az élményt, amit egy fészekalj mindennapjainak a nyomon követése adhat.Tétel Szabadon hozzáférhető Hungarian fruits and vegetables of anti-oxidant activity as functional foods(2003) Veres, Zsuzsanna; Domokos-Szabolcsy, Éva; Koroknai, Judit; Dudás, László; Holb, Imre; Nyéki, József; Fári, MiklósTétel Szabadon hozzáférhető Impact of sodium-selenate on the growth of radish (Raphanus sativus L.) seedlings in vitro(2005) Domokos-Szabolcsy, Éva; Holb, Imre; Prokisch, József; Kovács, Béla; Veres, Zsuzsanna; Fári, MiklósTétel Szabadon hozzáférhető Large Scale Measurement of the Total Antioxidant Capacity of Different hungaricum Fruit and Vegetable Samples with Photochem Chemiluminometric Device(Faculty of Agricultural and Food Sciences and Enviromental Management of the Debrecen University, Debrecen.) Veres, Zsuzsanna; Domokos-Szabolcsy, Éva; Fári, Gábor MiklósTétel Szabadon hozzáférhető The bioactive compounds of sour cherry (Prunus cerasus) with special regards to antioxidant activity and antioxidant density(Faculty of Agricultural and Food Sciences and Enviromental Management of the Debrecen University, Debrecen.) Veres, Zsuzsanna; Remenyik, Judit; Nyéki, József; Szabó, Zoltán; Popovics, László; Holb, Imre; Fári, Miklós Gábor