Hallgatói dolgozatok (Gazdasági Szaknyelvi Kommunikációs Központ)
Állandó link (URI) ehhez a gyűjteményhez
Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kar Gazdasági Szaknyelvi Kommunikációs Központ 2024-től végzett hallgatóinak diplomamunkáit tartalmazó gyűjteménye. A dolgozatok kizárólag az egyetem IP címeiről érhetők el.
Böngészés
legfrissebb feltöltések
Megjelenítve 1 - 4 (Összesen 4)
Tétel Korlátozottan hozzáférhető A francia borok fogyasztási szokása MagyarországonPiricz, Tekla Marianna; Czellér, Mária; DE--Gazdaságtudományi KarA dolgozat a francia borokkal kapcsolatos magyarországi fogyasztási szokásokat mutatja be. A szakirodalmi áttekintésben olvasni lehet a bor kialakulásáról, a francia borvidékekről, a borkóstolás szabályairól és a borfogyasztási szokásokról hazánkban. Primer kutatási módszernek a mélyinterjút és a kérdőíves megkérdezést választottam. Az általam felvetett hipotézisek a következők voltak: A magyarok borfogyasztók. A francia borokat illetően a magyar fogyasztók tudása hiányos. Az online borvásárlás nem népszerű Magyarországon. Összességében a magyarok pozitív véleménnyel vannak a francia borokról. Ezt a négy kijelentést kívántam igazolni, vagy cáfolni a kutatásommal. Végül az összes hipotézisem igazolásra került.Tétel Korlátozottan hozzáférhető Párizs mint turisztikai desztináció a Z-generáció körébenMajor, Petra; Czellér, Mária; DE--Gazdaságtudományi KarA dolgozatomban összefüggést kerestem a Z-generáció utazási szokásai és Párizs kapcsolata között. Az utazás egyre fontosabb az emberek számára és érdekes témának gondoltam, mi jellemzi az én generációm szokásait. Úgy gondoltam, hogy ezt a két témakört érdemes ötvözni és ennek eredményeképpen egy érdekes tanulmányt kaphatunk. A célkitűzésem az, hogy bebizonyítsam, hogy az én generációmra különböző külső tényezők hatással vannak és, hogy választ kapjak arra, hogy más is csodásnak látja-e Párizst, vagy ha nem, én felhívjam a figyelmüket arra, hogy érdemes ellátogatni Párizsba.Tétel Korlátozottan hozzáférhető Gasztronómiai Hagyományok Bretagne-banMolnár, Anna Éva; Czellér, Mária; DE--Gazdaságtudományi KarSzakdolgozatomban Bretagne Franciaországi régió gasztronómiai hagyományairól írtam. A dolgozatban bemutatom röviden a régió földrajzást, gazdaságát, történelmét é kultúráját. Ezen kívül röviden összefoglaom a legfontosabb pillanatokat a francia konyhaművészet történelméből. A dolgozatban bemutatom részletesen Bretagne hagyományos ételeit, italait és a gasztronómiához kapcsolódó főbb alapanyagokat. Kitekintést nyújtok továbbá a gasztroturizmus fontosságára is. Saját kutatásomban azt vizsgálom, hogy a magyar fogyasztók mennyire ismerik Franciaország és Bretagne gasztronómiáját, illetve, hogy mennyire lennének nyitottak ezeknek a további megismerésére.Tétel Korlátozottan hozzáférhető Acquisition of Foreign LanguagesVadnai, Péter; Tar, Ildikó; DE--Gazdaságtudományi KarUnderstanding one or two languages today is an essential skill, especially if we would like to apply to an international company or we live in a multilingual environment. Integration in a foreign environment is undoubtedly more accessible if we can express ourselves in several languages. We can understand the deeper contexts of our work and production. Moreover, we can connect with our fellow workers more problem-free and understand different intercultural phenomena.