963610123x

Dátum
Szerzők
Folyóirat címe
Folyóirat ISSN
Kötet címe (évfolyam száma)
Kiadó
Absztrakt

"Kedves Érdeklődő! Nem mindennapi kötetet tart a kezében. A szerzők, a szerkesztők jóvoltából megismerheti Gyula város legkellemesebb sétaútjait, olvashat mindazon szellemi örökségünkről, amely a városunk utcáinak, épületeinek, a benne lakóknak a szellemiségét tükrözi.
A közel 800 éves Gyulán mindenkor békében éltek egymás mellett a magyarok, a németek, a románok. A több nemzetiség, a több vallás ma is értékteremtő ereje városunknak.
A hagyományok kiteljesedtek az elmúlt fél évszázad során; a nemzetközi hírű Várfürdő, a Várszínház, a gazdag programok jóvoltából. A nyári hónapok zsongása mellett számos rendezvény teszi kellemessé az idelátogatók, itt élők napjait az év többi részében. Az országos hírű Gyula Napok, Erkel Művészeti Napok mellett elindult hódító útjára a Gyulai Reneszánsz Karnevál is. Közép-Európa jels rendezvényévé válhat az elkövetkező években. Szándékunk az, hogy mind a gyermekek, felnőttek, családok, mind a gyógyulni, pihenni vágyók kedvelt gyógyhelyévé, fürdő- és fesztiválvárosává váljon Gyula.
Forgassa élvezettel e kiadványt, próbálja ki a gyakorlatban, s fűszerezze pálinkával, ételeinkkel, a gyulai kolbásszal." (Dr. Perjési Klára polgármester köszöntője) Forgassa élvezettel e kiadványt, próbálja ki a gyakorlatban, s fűszerezze pálinkával, ételeinkkel, a gyulai kolbásszal." (Dr. Perjési Klára polgármester köszöntője)

Leírás
Kulcsszavak
Forrás
Gyűjtemények