A nonprofit szektor szerepe a szociális szolgáltatások tekintetében

Dátum
2014-04-17T12:09:06Z
Folyóirat címe
Folyóirat ISSN
Kötet címe (évfolyam száma)
Kiadó
Absztrakt

A szakdolgozatomban azért ez a téma játszik fő szerepet, mert napjainkban egyre több embert érint a szociális problémákkal való szembe nézés. A problémákat az állam nem tudja száz százalékig kiküszöbölni, de ez nem is várható el. Ezért fontosnak tartom, hogy tisztában legyünk a harmadik szektor jelentőségével, és az általa adott lehetőségekkel. Ezen belül is a nonprofit szervezetek olyan kategóriáját kutatom, mely szociális szolgáltatások nyújtásával foglalkozik, mintegy kiegészítve az állami szociális ellátásokat.

A továbbiakban részletezem a nonprofit szervezetek általános jellemzőit, szociális tekintetben a kialakulásuk körülményeit, történelmi hátterüket, működésüket és jelentőségüket. Továbbá a nemrégiben elfogadott és jelentős változásokat hozó új civil törvény megismerésének is tulajdonítok egy részt a kutatómunkámban. 
Végezetül pedig egy konkrét, a lakóhelyemen található szociális szolgáltatás nyújtásával foglalkozó egyesületet fogok bemutatni, ezzel is színesebbé téve dolgozatomat
Leírás
Kulcsszavak
nonprofit szektor, szociális szolgáltatás
Forrás