A Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. kínálata az idősödő generációknak

Fájlok
Dátum
Folyóirat címe
Folyóirat ISSN
Kötet címe (évfolyam száma)
Kiadó
University of Debrecen Press
Absztrakt
Leírás
Analyzing the age pyramid of Hungary, we can see that we live in an aging society, due to which the older generations are becoming more and more important in the medical tourism sector. The largest group of medical tourism is the elderly over the age of 60, who most often visit spas with musculoskeletal disorders. Szabolcs-Szatmár-Bereg county is especially rich in spas, the Sóstó Spa, which is our spa of international significance, also stands out. The aim of the Sóstó Spa is to play a role in maintaining and improving the health of health tourists, in developing a bathing culture, and in spending a pleasant and useful leisure time.
Magyarország korfáját elemezve láthatjuk, hogy öregedő szerkezetű társadalomban élünk, ennek köszönhetően az idősebb generációk egyre jelentősebb mértékben fordulnak elő a gyógyturisztikai szektorban. Tanulmányom célja a generáció fogalmának és csoportosításának megértése, összehasonlítása a gyógyturisztikai célcsoportok generációs szempontú meghatározásával. A gyógyturizmus legnagyobb csoportját a 60 év feletti idősek alkotják, akik leggyakrabban mozgásszervi bántalmakkal keresik fel a gyógyfürdőket. Szabolcs-Szatmár-Bereg megye különösen gazdag a gyógyfürdőkben, közülük is kiemelkedik a Sóstó-Gyógyfürdő, mely nemzetközi jelentőségű fürdőnk. Tanulmányomban a szakirodalom és a statisztikák alapján jellemzem a hazai generációkat, továbbá a Sóstó-Gyógyfürdő adatai és a hely kínálata alapján a gyógyturizmus lehetőségeit – nevezetesen az egészségturisták egészségmegőrzésében és javításban, a fürdőkultúra kialakításában, valamint a szabadidő kellemes és hasznos eltöltésében – kívánom feltárni.
Kulcsszavak
generation, thermal bath treatment, musculoskeletal disorders, medical tourism, generáció, fürdőgyógyászati kezelés, mozgásszervi megbetegedés, gyógyturizmus, Sóstó-Gyógyfürdő
Forrás
Gyűjtemények