9630775816

Dátum
Szerzők
Folyóirat címe
Folyóirat ISSN
Kötet címe (évfolyam száma)
Kiadó
Absztrakt

Mario Jiménez, a romantikus lelkű fiatal halász egy napon úgy dönt, felhagy addigi foglalkozásával, és inkább postásnak áll. Isla Negrára kell kihordania a leveleket, éspedig egyetlen embernek: Pablo Nerudának, Chile legnagyobb költőjének. Mario lassanként összebarátkozik a merengő poétával, megtanulja tőle, hogy mi az a metafora, s aztán egyszer csak nagy szüksége lesz a segítségére. Halálosan beleszeret az új fogadóslányba, a dús keblű, tizenhét éves Beatrizba, és Nerudát kéri meg, hogy írjon egy szerelmes verset, amellyel meghódíthatja... A tüzes szerelmes regényben Skármeta egyúttal színes képet fest a hetvenes évek elejének Chiléjéről, az Allende-kormány alatti hétköznapokról és Pablo Neruda életének utolsó éveiről.
A Neruda postása Skármeta első és azóta is legsikeresebb regénye, huszonnyolc országban jelent meg, s a belőle készült filmet öt Oscar-díjra jelölték. A kortárs chilei irodalom egyik legizgalmasabb alkotóját mutatjuk be ezzel a kötettel, mely egyúttal tisztelgés a száz éve született Pablo Neruda, a Nobel-díjas költő emléke előtt.
Antonio Skármeta 1940-ben született Antofagostában. 1973-ban, a katonai puccs után elhagyta Chilét, és 1990-ig Berlinben élt. 1981-től kezdve jelennek meg az írásai, film- és színházi rendezőként is komoly sikereket ért el, és műfordítói munkássága is jelentős. 1990-ben visszatért hazájába, és a Santiago de Chile-i Goethe Intézetben dolgozik. Regényei és elbeszéléskötetei világszerte nagy sikerrel jelennek meg. Antonio Skármeta 1940-ben született Antofagostában. 1973-ban, a katonai puccs után elhagyta Chilét, és 1990-ig Berlinben élt. 1981-től kezdve jelennek meg az írásai, film- és színházi rendezőként is komoly sikereket ért el, és műfordítói munkássága is jelentős. 1990-ben visszatért hazájába, és a Santiago de Chile-i Goethe Intézetben dolgozik. Regényei és elbeszéléskötetei világszerte nagy sikerrel jelennek meg.

Leírás
Kulcsszavak
Forrás
Gyűjtemények