9633689503

Dátum
Szerzők
Folyóirat címe
Folyóirat ISSN
Kötet címe (évfolyam száma)
Kiadó
Absztrakt

A könyv célja, hogy az elméleti alapok és részletek megfelelő ismerete révén érthetővé váljanak egy cég pénzügyi folyamatai.
Még a legzseniálisabb üzletemberek sem látják át mind a pénzügyi folyamatok szövevényes világát. Eddig hány pénzügyi menedzsmenttel foglalkozó köteten vergődött keresztül? Íme, itt egy könyv, amely különbözik az eddigiektől. Először is, ezt a gyakorlati útmutató nem pénzügyesek írták. Másodsorban, üzleti szimulációra épít, amely egy virtuális vállalatot kísér figyelemmel megalakulásától tevékenysége első évének végéig. Gyors és hatékony helyzetképet fest az üzleti fejlődés különböző stádiumairól, menet közben pedig bemutatja a pénzügyi alapelveket, modellezve azok folyamatait, hogy tisztában lehessünk a következőkkel:
Mit rejtenek, vagy éppen fednek fel a kimutatások? Mit a különbség készpénz és profit között? Miként alkalmazzuk a pénzügyi mutatókat, és hogyan mérjük az üzleti teljesítményt? Hogyan működnek a piaci mechanizmusok? Milyen pénzügyi műveletekkel javíthatunk teljesítményünkön? Hogyan tervezzük meg költségvetésünket, és miként értékeljük a projekteket? Hogyan tervezzük meg költségvetésünket, és miként értékeljük a projekteket?

Leírás
Kulcsszavak
Forrás
Gyűjtemények