Szerző szerinti böngészés "Anton, Fruzsina"
Megjelenítve 1 - 3 (Összesen 3)
Találat egy oldalon
Rendezési lehetőségek
Tétel Korlátozottan hozzáférhető Az Aspergillus nidulans extracelluláris hidrolázainak antifungális hatása(2011-05-09T10:22:03Z) Anton, Fruzsina; Emri, Tamás; DE--TEK--Természettudományi és Technológiai Kar--Biológiai és Ökológiai IntézetAz Aspergillus nidulans extracelluláris hidrolázainak antifungális hatásait vizsgáltuk különböző gombatörzseken (Penicillium, Fusarium, stb.)A hatások a vizsgált gombatörzsek esetén jól kimutathatóak voltak.Tétel Korlátozottan hozzáférhető A melanin termelés jelentősége az Aspergillus nidulans szénéhező tenyészeteibenAnton, Fruzsina; Emri, Tamás; Szilágyi-Bónizs, Melinda; DE--Természettudományi és Technológiai Kar--Biológiai és Ökológiai IntézetAz Aspergillus nidulans szénéhezés által indukált autolizáló tenyészeteinek vizsgálata. Az autolízis során számos fiziológiai változás figyelhető meg, melyek egyike a sejtfaldegradáció, a termelt sejtfalbontó enzimek által.Másrészt ezen autolizáló tenyészetekben megfigyelhető melanin termelésének a szerepe, védelmi hatásának vizsgálata a még élő sejteknél ezen sejtfalbontó enzimekkel szemben.Tétel Korlátozottan hozzáférhető Napraforgó genotípusok termőképességének vizsgálata eltérő agrotechnikai modellekbenAnton, Fruzsina; Szabó, András; Szabó, Éva; DE--Mezőgazdaság- Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási KarA napraforgó termesztése mind a hazai, mind a világszintű mezőgazdasági termelésben folyamatos fejlődésen megy keresztül. Növekszik a vetésterülete, a gazdák számára egyre több és jobb hibrid áll rendelkezésükre, ami a mai változó éghajlati körülmények, valamint táplálkozási szokások változása miatt nagy jelentőséggel bíró olajnövény. A napraforgó Magyarország legnagyobb termőterülettel rendelkező olajnövénye. Sokrétű felhasználási lehetősége van. Legnagyobb részt étolajként hasznosítják, de fontos alapanyaga a szappangyártásnak és a margaringyártásnak is. Állatok takarmányozásában is fontos szerepet tölt be. Magas fehérjetartalma miatt kiválóan alkalmas a takarmányok fehérje kiegészítésére.