Szerző szerinti böngészés "Boros, Bernadett"
Megjelenítve 1 - 3 (Összesen 3)
Találat egy oldalon
Rendezési lehetőségek
Tétel Korlátozottan hozzáférhető Biológiailag aktív növényi hatóanyag vizsgálat(2010-04-28T10:35:16Z) Boros, Bernadett; Dr.Csubák, Mária; DE--ATC--Mezőgazdaságtudományi KarA vizsgálati eredményeink szerint a parlagfű olyan biológiailag aktív hatóanyagot tartalmaz, amely a baktériumok és a gombák szaporodását gátolja.Tétel Korlátozottan hozzáférhető A kültéri légszennyezéssel összefüggésbe hozható betegségteher vizsgálata MagyarországonBoros, Bernadett; Szűcs, Sándor; DE--Népegészségügyi KarA kültéri légszennyező jelentős környezeti kockázati tényezők, melyek hozzájárulnak a lakosság morbiditásához és mortalitásához. Az általuk okozott betegségteher nemenként és életkoronként változó lehet, ezért diplomamunkámban ezek alakulását fogom vizsgálni Magyarországon.Tétel Korlátozottan hozzáférhető Növelt rost tartalmú száraztészták fejlesztéseBoros, Bernadett; Diósi, Gerda; DE--Mezőgazdaság- Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási KarA dolgozat a növényi rosttal dúsított száraztészták jellemzőit vizsgálja, nedvességtartalom, főzési idő, duzzadás és savfok tekintetében, a tészta-és rostfogyasztási szokásokat, a rostfogyasztás egészségre gyakorolt hatásait, preventív funkcióit, illetve a tésztakészítés technológiáját, jogszabályba foglalt elvárásokat taglalja. Megtalálható a gyártási folyamat. A technológia alkalmazás során előfordulása veszély elemzése. Szénhidrát fogyasztási szokások. Egyéb innovációk termékfejlesztések területén. Táblázatok és diagramok szemléltetés.