Repozitórium logó
  • English
  • Magyar
  • Bejelentkezés
    Kérjük bejelentkezéshez használja az egyetemi hálózati azonosítóját és jelszavát (eduID)!
Repozitórium logó
  • Kategóriák és gyűjtemények
  • Böngészés
  • English
  • Magyar
  • Bejelentkezés
    Kérjük bejelentkezéshez használja az egyetemi hálózati azonosítóját és jelszavát (eduID)!
  • Digitális könyvtár
  • Hallgatói dolgozatok
  • PhD dolgozatok
  • Publikációk
  1. Főoldal
  2. Böngészés szerző szerint

Szerző szerinti böngészés "Habuczki, Kitti"

Megjelenítve 1 - 2 (Összesen 2)
Találat egy oldalon
Rendezési lehetőségek
  • Nincs kép
    TételKorlátozottan hozzáférhető
    Gumicukrok tápértékének vizsgálata, avagy lehet-e egyáltalán egészséges a gumicukor
    Habuczki, Kitti; Sipos, Péter; DE--Mezőgazdaság- Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar
    Egyre többen vagyunk, akik törekednek az egészséges életmódra, aminek az alapja az egészséges táplálkozás. Nem sok olyan ember van aki ne szeretné a csokit, vagy a különféle cukorkákat, amelyek nem éppen az egészséges élelmiszerek közé tartoznak. Nem is kell lemondani róluk, csak megfelelően kell kiválasztani a termékeket, hiszen ezek a készítmények jótékony hatású anyagokat is tartalmazhatnak, így hozzájárulhatnak az egészséges táplálkozáshoz, anélkül, hogy le kellene mondanunk az édességekről.
  • Nincs kép
    TételKorlátozottan hozzáférhető
    Teafajták beltartalmi paramétereinek vizsgálata
    Habuczki, Kitti; Czipa, Nikolett; DE--Mezőgazdaság- Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar
    A tea egyike a legnépszerűbb italoknak, mára sok változata és fajtája terjedt el. Legtöbben a filteres típusokat kedvelik, melyekhez az áruházak, boltok polcain is könnyen hozzá lehet jutni. Vannak azonban olyan teaváltozatok is, amiket kimérve tudunk megvásárolni, ezek leginkább a teaházakra, teaszakboltokra jellemzőek. Dolgozatom alapját a legismertebb teafajták adják, ezek a zöld teák, a rooibos teák, a fekete teák, fehér teák, különféle gyümölcs teák és a gyógyhatásukról népszerű kamilla teák. Munkám során a filteres és a szálas teákat hasonlítottam össze. Vizsgálataim kiterjedtek ezen teafajtákból készített főzetekre valamint magára a teafüvekre is. A mintákból szárazanyagtartalmat, fenolos vegyülettartalmat, pH értéket, elemtartalmat határoztam meg, valamint vizsgáltam az egyes teafajták színintenzitását is. Az elvégzett vizsgálatok alátámasztották, hogy a tea egészséges, ezért fogyasztását bátran ajánlom minden korosztály számára.
  • DSpace software copyright © 2002-2025
  • LYRASIS
  • DEENK
  • Süti beállítások
  • Adatvédelmi irányelvek
  • Felhasználói szerződés
  • Kapcsolat
  • Súgó