Szerző szerinti böngészés "Hajzer, Zsuzsa Emma"
Megjelenítve 1 - 6 (Összesen 6)
Találat egy oldalon
Rendezési lehetőségek
Tétel Szabadon hozzáférhető Associations Between Diverse Beverage Consumption Patterns and Oral Health: evidence from a National Survey in Hungary(2025) Ghanem, Amr Sayed; Hajzer, Zsuzsa Emma; Hadar, Vanessza; Faludi, Eszter; Shenheliia, Tamari; Móré, Mariann; Nagy, Attila Csaba; Tóth, ÁgnesTétel Szabadon hozzáférhető Beneficial clinical effects of honey from bees fed with specific plant extracts(2024) Hajzer, Zsuzsa Emma; Oláh, Csaba; Oláh, B.; Váradi, Csaba; Shaikh, Ayaz Mukarram; Daróczi, Lajos; Prokisch, JózsefTétel Szabadon hozzáférhető Beneficial effect of honey from algae extract-fed bees on quality of life(2024) Hajzer, Zsuzsa Emma; Oláh, Csaba; Oláh, Zoltán; Szekér, Z.; Oláh, B.; Shaikh, Ayaz Mukarram; Daróczi, Lajos; Prokisch, JózsefTétel Szabadon hozzáférhető Functional Foods in Clinical Trials and Future Research Directions(2025) Hajzer, Zsuzsa Emma; Alibrahem, Walaa; Kharrat Helu, Nihad; Oláh, Csaba; Prokisch, JózsefTétel Korlátozottan hozzáférhető Középiskolában tanító pedagógusok életmódvizsgálata az online oktatás világában és az előttHajzer, Zsuzsa Emma; Szalayné Kónya, Zsuzsanna Enikő; DE--Népegészségügyi KarNapjainkban a koronavírus okozta korlátozások miatt egyre népszerűbb a home office, azaz az otthonról történő munkavégzés. Dolgozatomban a pandémia miatt bekövetkezett életmódváltozás jótékony és káros hatásait vizsgáltam középiskolai pedagógusok körében, különös tekintettel a tápláltsági állapotra, a mozgásra és az étkezési szokásokra. Összességében elmondható, hogy a pandémia miatti változások táplálkozás-egészségügyi szempontból hozzájárultak az egészségvédelemhez, elindultak egy tudatosabb életmód felé vezető úton, -kár, hogy mindeközben nőtt a testtömegük-, míg sportolási magatartás viszonylatában magasabb mértékű inaktivitást hoztak.Tétel Korlátozottan hozzáférhető Meggy felületi és romlást okozó gomba izolátumok identifikálása és jellemzéseHajzer, Zsuzsa Emma; Ludman-Mihály, Kata; Karaffa, Erzsébet Mónika; DE--Mezőgazdaság- Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási KarA civilizációs betegségek elterjedése Magyarországon, valamint világszerte is súlyos problémákat okoz. A kardiovaszkuláris, a daganatos megbetegedések, a diabetes mellitus, valamint obezitás kialakulása és a miattuk bekövetkező mortalitás nagy százalékban elkerülhető lenne helyes életmód követésével, melynek része a változatos, kiegyensúlyozott táplálkozás. A meggy többek között ilyen megbetegedésekben szenvedők és az ezeket megelőzni kívánók számára is remek élelmiszer. Jelentős A-vitamin, valamint β-karotin, antocianin tartalommal, rendelkezik és antioxidáns aktivitása is számottevő. A színes, változatos étkezéshez jó lenne, ha minél tovább elérhető lenne friss állapotban a meggy. Kutatásom legfontosabb célja a legkedveltebb magyar meggyfajták (Érdi bőtermő, Petri, Újfehértói fürtös,) a romlást okozó penészgombák feltérképezésére irányult, mely lehetővé teszi megfelelő technológiák kidolgozását a gyümölcs polcállóságának, valamint friss fogyasztásra alkalmas formában történő tárolhatóságának meghosszabbítására.