Szerző szerinti böngészés "Kasza, Klaudia"
Megjelenítve 1 - 1 (Összesen 1)
Találat egy oldalon
Rendezési lehetőségek
Tétel Korlátozottan hozzáférhető Különböző típusú csokoládék összehasonlító vizsgálata beltartalmi paraméterek alapjánKasza, Klaudia; Czipa, Nikolett; Csigéné Novák, Anna; Tóthné Bogárdi, Andrea; DE--Mezőgazdaság- Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási KarDiplomamunkám célja, hogy a vizsgált paraméterek alapján összehasonlítsa a saját márkás, közkedvelt és prémium csokoládékat továbbá, hogy feltárja a különbségeket az ét-, tej- és fehér csokoládék között. Az adott csokoládé mérési eredményeit összevetettem a csomagoláson feltüntett adatokkal. Vizsgáltuk ezen termékek összes polifenol koncentrációját, flavonoid tartalmát, zsír-, fehérje-, szénhidrát-, szárazanyag és elemtartalmát is. A tanulmányozott ásványi anyagok az alumínium, bór, kalcium, réz, vas, kálium, magnézium, mangán, nátrium, foszfor, kén, stroncium és cink voltak.