Repozitórium logó
  • English
  • Magyar
  • Bejelentkezés
    Kérjük bejelentkezéshez használja az egyetemi hálózati azonosítóját és jelszavát (eduID)!
Repozitórium logó
  • Kategóriák és gyűjtemények
  • Böngészés
  • English
  • Magyar
  • Bejelentkezés
    Kérjük bejelentkezéshez használja az egyetemi hálózati azonosítóját és jelszavát (eduID)!
  • Digitális könyvtár
  • Hallgatói dolgozatok
  • PhD dolgozatok
  • Publikációk
  1. Főoldal
  2. Böngészés szerző szerint

Szerző szerinti böngészés "Kathi, Evelin"

Megjelenítve 1 - 1 (Összesen 1)
Találat egy oldalon
Rendezési lehetőségek
  • Nincs kép
    TételKorlátozottan hozzáférhető
    Állati és növényi eredetű zsiradékok összehasonlítása jódszám alapján
    Kathi, Evelin; Kincses, Sándorné; DE--Mezőgazdaság- Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar
    A zsírok és olajok fontos szerepet töltenek be mindennapi életünkben: szervezetünk építőkövei, zsíroldható vitaminok felszívódásához nélkülözhetetlenek. Mindezek mellett a gasztronómia elengedhetetlen eleme. A minőség azonban minden esetben kulcsfontosságú. A jódszám az egyik gyakran használt minőségjelző. A szakdolgozatomban három állati eredetű zsírt (mangalica-, sertés- és kacsazsír) és három növényi eredetű olajat (kókusz-, napraforgó- és olívaolaj) hasonlítottam össze, a mért jódszámok alapján. A jódszám esetleges befolyásoló tényezőit is megvizsgáltam a szírsavösszetétel alapján. Mind a jódszám, mind a zsírsavösszetétel elemzés a várakozásoknak megfelelő értékeket produkáltak. Emellett a zsírsav analízis beigazolta vagy éppen cáfolta a feltételezett befolyásoló paramétereket.
  • DSpace software copyright © 2002-2025
  • LYRASIS
  • DEENK
  • Süti beállítások
  • Adatvédelmi irányelvek
  • Felhasználói szerződés
  • Kapcsolat
  • Súgó