Szerző szerinti böngészés "Kocsis, Kinga"
Megjelenítve 1 - 3 (Összesen 3)
Találat egy oldalon
Rendezési lehetőségek
Tétel Korlátozottan hozzáférhető A videójátékok közösségre gyakorolt hatásaKocsis, Kinga; Szabó, József; DE--Bölcsészettudományi KarSzakdolgozatomban a videójátékok egyénre és közösségre gyakorolt hatásait vizsgálom.Tétel Korlátozottan hozzáférhető Szalámifélék nátrium-, kálium- és nitrit- tartalmának szervezetre gyakorolt hatásaKocsis, Kinga; Kincses, Sándorné; DE--Mezőgazdaság- Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási KarA szakdolgozat a különböző szalámifélék nátrium,- kálium- és nitrit- tartalmáról szól. A dolgozat kitér arra, hogy a termékek mennyire felelnek meg a Magyar Élelmiszerkönyv előírásainak, valamint, hogy a húskészítményekben alkalmazott nitrit- és nitrát-vegyületek milyen káros és hasznos mellékhatásokkal rendelkeznek, mind a termékre, mind a fogyasztóra nézve. A dolgozatban 11 mintát vizsgáltunk és megállapítottuk a nátrium-, a kálium- és a nitrit-koncentrációt, valamint az ajánlott maximális napi beviteli értéket is.Tétel Korlátozottan hozzáférhető Virslifogyasztás az egészségtudatos táplálkozás tükrébenKocsis, Kinga; Kincses, Sándorné; DE--Mezőgazdaság- Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási KarDiplomamunkám alapjául egy közkedvelt, mindenki által ismert és szívesen fogyasztott húsipari terméket, a virslit választottam. Szerettem volna egy olyan terméket vizsgálni, amely mindenki számára könnyen hozzáférhető, hiszen éppúgy megtalálható egy falusi kisboltban, mint egy nagyvárosi szupermarket hűtőpultjában. A vizsgálatok során összesen 15 féle sertés és baromfi virslit vettem górcső alá. A virslik vizsgálatakor meghatároztam a termékek szárazanyag-, hamu-, kálium-, kalcium-, magnézium-, foszfor- és vas-tartalmát. Célkitűzéseim között szerepelt, hogy e paraméterekre támaszkodva összehasonlítsam a kiválasztott termékeket. Továbbá választ kerestem arra vonatkozóan is, hogy milyen tényezők befolyásolják az általam vizsgált húsipari készítmények ásványianyag-tartalmát, hiszen, mint minden élelmiszeripari termék, így a virsli is számos technológiai folyamaton megy keresztül, melyek kihatással vannak az előállított termék beltartalmi paramétereire.