Szerző szerinti böngészés "Lengyel, Attila"
Megjelenítve 1 - 20 (Összesen 46)
Találat egy oldalon
Rendezési lehetőségek
Tétel Korlátozottan hozzáférhető A Kincsem Lovaspark turisztikai kínálatának bemutatásaFilipcsei, Olivér János; Lengyel, Attila; DE--Gazdaságtudományi KarGyakorlatoma a Tápiószetmártoni Kincsem Lovasparkban töltöttem. Szakdolgozatomban a lovaspark turisztikai kínálatát mutatom be. A hely egyik varázsa a bőséges, válltozatos, minden igényt kielégítő kínálata. A természet adta lehetőségeket kihasználva, komplex szolgáltatási hallmaz áll a vendégek rendelkezésére. Legfőbb kínálatuk: szállásadás, rendezvényszervezés, vendéglátás és a hagyományokat ápoló lovas szolgáltatások. Továbbá beszámoltam a gyakorlatom során elvégzett felasdataimról. A Kincsem Lovasparkban nagyon sokat tanultam és tapasztaltam, átfogó képet kaptam a vendéglátásról és a turisztikai szolgáltatásokról.Tétel Szabadon hozzáférhető A konfliktuspotenciálok elemzésének jelentősége a marketing és az értékesítés integrációjában(2019) Hetényi, Gábor; Lengyel, Attila; Szilasi, MagdolnaTétel Korlátozottan hozzáférhető A marketing eszközeinek bemutatása és alkalmazása egy vállalkozások életébenMolnár, Kitti; Lengyel, Attila; DE--Gazdaságtudományi KarZáródolgozatom első részében bemutatom a Viktória motel működését, tevékenységét, mostani állapotát és a járvány által okozott károkat. Második részben a marketing lépéseit mutatom be a vállalkozás példáján keresztül. A vállalkozás helyzetének felmérése, marketingkutatás a SWOT-analízis segítségével. A dolgozatom során rávilágítok, hogy milyen eszközökre van szükség, hogy a vállalkozás a kitűzött céljait elérje. Szükség van az átgondolt, kidolgozott marketingre. Az SZCP- marketing és a marketing-mix 4P elemeinek bemutatása a motel működésén keresztül.Tétel Korlátozottan hozzáférhető A Solti Biogázmű termelési- és ellátási láncának kritikai elemzése, szerepe a turisztikai szektorbanSimon, Lilla Anna; Lengyel, Attila; DE--Gazdaságtudományi KarA fokozódó energiaválság egyre inkább sürgeti a világot az alternatív energiaforrások hasznosítására és a környezetterhelés csökkentésére, átfogóan a fenntarthatóságra. Ennek egy apró szelete a biogáz hasznosítása, amelynek termelését és hasznosítását, majd esetlegesen turisztikai szolgáltató felé való értékesítését vizsgálja a dolgozatom. A dolgozatom célja kifejezetten a Solti Biogázmű Kft. technológiai hátterének és ellátási láncának bemutatása úgy, hogy hatékonyságának értékelését és összehasonlítását energetikai, gazdasági, ökológiai és társadalmi-gazdasági szempontok alapján végzem. Így meghatározásra kerültek azok a jellemző és objektív paraméterek, amelyek figyelembe veszik a biogázrendszer teljes termelési láncát az energianövények termesztésétől a biokonverzión (feltáráson) át a végső gázhasznosításig és a hígtrágya felhasználásáig. A Solti Biogáz Kft. éves energiatermelését kalkuláció és források segítségével meghatároztam és sorra vettem a hálózatba bekötött fogyasztók energiaforrását. Alternatív lehetőségként megvizsgáltam egy kisebb turisztikai fogyasztó – kulcsosház – bekapcsolását. A turisztikai ipart és a vendéglátást kiemelt hatással súlytják a növekedő energiárak, ezért a biogáz hasznosításával ez áthidalható vagy mérsékelhető lenne, amennyiben a biogázmű kapacitása erre alkalmas. Ennek a hálózatbővítésnek további pozitív eredménye az ellátási láncok lerövidülése, ezzel további mérséklő hatást gyakorol a környezetterhelésre.Tétel Korlátozottan hozzáférhető A Tourinform-iroda szerepe Debrecen turizmusában a kezdetektől napjainkigGarbacz , Panna; Lengyel, Attila; DE--Gazdaságtudományi KarA dolgozatom célja az volt, hogy olyan téma után kutassak, ami érdekes és hasznos is egyben. A Tourinform-iroda szerepe Debrecen turizmusában című téma nagyon hasznos volt számomra, mivel sokkal jobban átláthattam a gyakorlati idő alatt, hogy mi és hogyan működik az irodában és a várost is megismerhettem közelebbről. A dolgozatomban pontosabban ismertetem, hogy mi is a Tourinform-iroda, hogy hogyan alakult és fejlődött ez a hálózat. Bemutatom a hálózat tevékenységét és kötelezettségeit. Ezzel párhuzamosan néhány információ segítségével megtudhatjuk, hogy mi a szerepe a Tourinform-irodának Debrecen turizmusában. Egy interjú által kiderül, hogy Debrecen hogyan változott az elmúlt időszakokban és, hogy ez milyen hatással volt ez a helyi irodára.Tétel Szabadon hozzáférhető Az akadálypályás mozgásfejlesztés szerepe és jelentősége az autizmus spektrum zavarral élő gyermekek esetébenMüller, Anetta; Židek, Péter; Lengyel, Attila; Müller Anetta Éva (1973-) (testnevelő-gyógytestnevelő középiskolai tanár, közgazdász külkereskedelmi szakon); Sportgazdasági és -menedzsment Intézet -- 4419; GTK; Debreceni EgyetemTétel Szabadon hozzáférhető Bendikova, E. (2017): Theory of Health, Movement and Lifestyle of Human Beings. Debrecen: Debrecen University(2018) Müller, Anetta Éva; Nagy, Zsuzsa; Lengyel, AttilaTétel Szabadon hozzáférhető Branding Hungary as a Health Tourism Destination: Asynchrony Problems(Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kar) Lengyel, AttilaTétel Korlátozottan hozzáférhető A Centrum Hotel*** Superior marketing tevékenységeKiss, Réka Eszter; Lengyel, Attila; DE--Gazdaságtudományi KarDolgozatom fő témája a Centrum Hotel*** Superior marketing tevékenysége, amelyet a szolgáltatásmarketingen keresztül elemzek. Záródolgozatom első felében röviden ismertetem a dolgozathoz felhasznált irodalmi hátteret. Majd bemutatom Debrecen városát, annak turizmusát, valamint pár közkedveltebb szállodájáról is említést teszek. Ezután egy kicsit bővebb leírással szemléltetem a Centrum Hotel*** Superior-t. Ismertetem magát a hotelt, az általános jellemzőit, a történetét, majd végül egy SWOT-elemzés keretein belül kitérek a szálloda erősségeire, gyengeségeire, lehetőségeire, illetve a veszélyeire. Ezután betekintést nyújtok a gyakorlati időm alatt végzett tevékenységekbe. A dolgozatom második felében a szolgáltatásmarketingen (7P-n) keresztül elemzem a Centrum Hotel működését. Meghatározom a piaci helyzetét, bemutatom az árpolitikájának a kialakítását, a disztribúciós politikáját, a marketingkommunikációját, az emberi tényezőit, a szolgáltatás tárgyi elemeit, valamint a szolgáltatási folyamatot. Végül személyes tapasztalataim, valamint az elemzésem alapján olyan könnyen alkalmazható tevékenységeket fogalmazok meg, amely a szálloda jövőjére nézve sokkal nagyobb eredményességet és nyereséget termel.Tétel Szabadon hozzáférhető Contributions to the Atlas Florae Hungariae II.(Debreceni Egyetem) Molnár, Csaba; Lengyel, Attila; Molnár V., Attila; Nagy, Timea; Csábi, Miklós; Süveges, Kristóf; Lengyel-Vaskor, Dóra; Tóth, György; Takács, AttilaTétel Korlátozottan hozzáférhető A csomagolásmentes boltok és a környezettudatos vásárlás bemutatásaVarga, Zsolt; Lengyel, Attila; DE--Gazdaságtudományi KarSzakdolgozatom témájául a környezettudatos vásárlást és a csomagolásmentes boltokat választottam. Bemutattam a csomagolás fajtáit, típusait, az üvegházhatású gázok kibocsátását, a "zero waste" életmódot és a csomagolásmentes boltokat. Kitértem a környezetbarát életmódra, az újrahasznosításra. Témám középpontjában a csomagolás, de legfőképpen a csomagolásmentes boltok álltak. Kutatásomat ebben a témában végeztem, online kérdőíves megkérdezéssel. Szakdolgozatomat összefoglalással, az eredmények kiértékelésével, illetve javaslatokkal zártam.Tétel Korlátozottan hozzáférhető Debrecen és a környezetszennyezésTompa, Enikő; Lengyel, Attila; DE--Gazdaságtudományi KarA kezdetek óta a Föld erőforrásait használják az emberek. Sajnos azonban nem figyelnek arra, hogy a legkisebb dolgokkal is rongálják a környezetük állapotát. Pedig egészséges, tiszta környezet nélkül az emberiség nem tud megfelelő életet élni. Ha nincs környezet akkor nincs emberiség sem. Nagyon fontos, hogy környezettudatosan éljünk, mert rengeteg a levegőbe, vízbe került szennyező anyag és hulladék. Elsődleges célunk, hogy megőrizzük élőhelyünket. Dolgozatomban ismertetni szeretném a környezetvédelem fontosságát, a kapcsolódó fogalmakat, szeretném bemutatni Debrecent, a gyakorlati helyemet, a történelmét és azt, hogy a városban hogyan történik a környezetvédelem, milyen lépéseket tesznek az érdekében, mert ez mai napig nagy jelentőséggel bír és bírni is fog. Bemutatom, hogy milyen környezetszennyezések vannak általánosságban, hogy lehet tenni ellenük és hogy Debrecenben milyen környezetszennyezés történt, illetve, hogy milyen projektekkel készül a városvezetés.Tétel Korlátozottan hozzáférhető Dohányfüst vizsgálata lágyionizációs tömegspektrometriával(2014-05-05T09:12:33Z) Lengyel, Attila; Kuki, Ákos; DE--Természettudományi és Technológiai Kar--Kémiai IntézetCigarettából extrahált nikotin lehetőségeinek vizsgálata, valamint a dohányfüst alkotta szennyezések meghatározása DART, ESI módszerekkel.Tétel Korlátozottan hozzáférhető Factors influencing the composition of the weed flora of arable lands from Central RomaniaNagy, Katalin; Lengyel, Attila; Kovács, Attila; Türei, Dénes; Csergő, Anna Mária; Pinke, Gyula; egyetemi oktató, kutatóWeed species loss due to intensive agricultural landuse has raised the need to understand how traditional cropland management has sustained a diverse weed flora. We evaluated to what extent cultivation practices and environmental conditions affect the weed species composition of a small-scale farmland mosaic in Central Transylvania (Romania). We recorded the abundance of weed species and 28 environmental, management and site context variables in 299 fields of maize, cereal and stubble. Using redundancy analysis, we revealed 22 variables with significant net effects, which explained 19.2% of the total variation in species composition. Cropland type had the most pronounced effect on weed composition with a clear distinction between cereal crops, cereal stubble and maize crops. Beyond these differences, the environmental context of croplands was a major driver of weed composition, with significant effects of geographic position, altitude, soil parameters (soil pH, texture, salt and humus content CaCO3, P2O5, K2O, Na and Mg), as well as plot location (edge vs. core position) and surrounding habitat types (arable field , road margin, meadow, fallow, ditch). Performing a variation partitioning for the cropland types one ba one, the environmental variables explained most of the variance compared with within crop management. In contrast, when all sites were combined across different cropland types, the crop-specific factors were more important in explaining variance in weed community composition.Tétel Korlátozottan hozzáférhető A fenntartható jövőértBalogh, Dominika; Lengyel, Attila; DE--Mezőgazdaság- Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási KarDolgozatomban bemutatom a Nagyerdei Éttermet környezettudatosság szempontjából. Megvizsgáltam és felmértem a jelenlegi módszereket, amiket az étterem ennek érdekében tett. Elsősorban bemutatom a gyakorlati helyemet, majd bemutatom Magyarországot környezeti szempontból. Az alapismeretek ismertetése után áttérek az étterem intézkedéseire, valamint terveire. Végső sorban pedig ajánlok magam is alternatívákat.Tétel Korlátozottan hozzáférhető A fenntartható turizmus bemutatása a Debreceni Erdőspuszta Club Hotel**** példáján keresztülNagy, Fanni; Lengyel, Attila; DE--Gazdaságtudományi KarA záródolgozatomat a fenntartható turizmus témaköréből írtam. Bővebben kifejtem a geotermikus- és a napenergia felhasználásának lehetőségeit, a Debreceni Erdőspuszta Club Hotel****-ben alkalmazott eljárásokat.Tétel Korlátozottan hozzáférhető Fenntarthatóság a turizmusban és a turizmus szereplőinek felelősségvállalásaMarczinka, Bianka; Lengyel, Attila; DE--Mezőgazdaság- Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási KarA turizmus mindig az emberek életének része lesz, ezért meg kell óvnunk a környezetünket és az attrakciókat, hogy a turizmus is életben tudjon maradni. Korunk társadalmai jóval fogékonyabbnak tűnnek az ökológiai problémák iránt, mint a korábbi generációk, ezért valószínűsíthető, hogy a turizmus iparágon belül is egyre inkább erősödik a fenntarthatóság eszméjét szem előtt tartva végzett turisztikai tevékenység.Tétel Korlátozottan hozzáférhető Hagyományok, szokások, ünnepek a magyar vendéglátásbanKurtyán, Gabriella; Lengyel, Attila; DE--Gazdaságtudományi KarDolgozatomban igyekszem kitérni, hogy melyek azok a legfontosabb szokások, hagyományok, ünnepek, amelyek elengedhetetlenek a magyar vendéglátás szempontjából az egész országra kiterjesztve.Tétel Korlátozottan hozzáférhető A Hotel Lycium**** fenntarthatósági törekvéseiBorbás, Nikoletta; Lengyel, Attila; DE--Gazdaságtudományi KarZáródolgozatomban elsőként szakmai gyakorlati helyem, a Hotel Lycium**** környezetét, szolgáltatásait mutatom be. Ezután a turizmus és a szállodaipar negatív környezeti hatásait ismertetem, majd a szálloda fenntarthatóbb működésért tett törekvéseit mutatom be. Emellett jövőbeli fenntarthatósági céljaira és fejlődési lehetőségeire is kitérek.Tétel Szabadon hozzáférhető Initial Validation of the Mindful Presence Scale: the Issue of the Construal Level of Scale Items(2021) Lengyel, Attila; Keczeli, Danica; Orosz, Róbert; Bács, Zoltán; Müller, Anetta Éva; Szőke, Szilvia; Bácsné Bába, Éva
- «
- 1 (current)
- 2
- 3
- »