Szerző szerinti böngészés "Magyari, Blanka"
Megjelenítve 1 - 2 (Összesen 2)
Találat egy oldalon
Rendezési lehetőségek
Tétel Korlátozottan hozzáférhető A COVID-19 hatása a vendéglátásraMagyari, Blanka; Szobonyáné Szabó-Morvai, Ágnes; DE--Gazdaságtudományi KarSzakdolgozatom témájának a COVID-19 vírusnak a vendéglátásra gyakorolt hatását választottam, mert ez az egyik olyan ágazat, amelyet nagymértékben érintett a világjárvány. Először a szolgáltatásokról szeretnék egy átfogó képet adni, bemutatom a különböző formáit, illetve sajátosságait. Mivel a vendéglátás is a szolgáltatások közé tartozik, így ezután ezt a témát járom körbe a különböző szakirodalmak segítségével. Ezt követően a vendéglátás, mint szolgáltatás jelentőségét mutatom be: milyen szerepet tölt be az emberek életében a világ különböző országaiban. Külön figyelmet fordítok a magyar vendéglátásra, ezen belül pedig Hajdúszoboszlóra. Az alkalmazott kutatási módszerem a mélyinterjú. A több hajdúszoboszlói vendéglátóhely tulajdonossal készített mélyinterjúim során megismerhetjük a fő profiljukat, illetve a járvány rájuk gyakorolt hatását, valamint, hogy milyen innovatív ötletekkel álltak elő.Tétel Korlátozottan hozzáférhető The Globalization of Mexican CuisineMagyari, Blanka; Venkovits, Balázs; DE--Bölcsészettudományi KarTherefore, my aim is to prove that the uniqueness of Mexican cuisine derives from the fact that it has been influenced by both the Aztecs who were the settlers of the country and by Europeans like the Spanish and that it has played a major role in its popularity. Also, I wish to prove that the globalization of Mexican cuisine could happen both due to historical events, including the Mexican-American War; changes of the cultural ideas in the USA, including a shift from the idea of the melting pot to the salad bowl, the appearance of travelers and the way it is represented in culture, including holidays and several forms of media, including TV shows, videos, blogs and books which has become well-known all over the world.