Szerző szerinti böngészés "Nagy, Martin"
Megjelenítve 1 - 2 (Összesen 2)
Találat egy oldalon
Rendezési lehetőségek
Tétel Korlátozottan hozzáférhető Génfunkció elvesztésének hatásai az Apsergillus niger citromsav-termelési folyamatairaNagy, Martin; Bíró, Vivien; DE--Természettudományi és Technológiai Kar--Biotechnológiai IntézetAz iparban is elterjedt Aspergillus niger NRRL 2270 törzset előszeretettel használják citromsav előállítására. A citromsav akkumulációjáért feltehetően 7 darab génvesztéses mutáció felelős a szülői törzshöz képest. Az Aspergillus niger 8222 tözsben létrehozták az egyik mutációt. Szakdolgozatomban az Aspergillus niger 8222 és Aspergillus niger NRRL 2270 törzs azonos paraméterekkel elvégzett fermentációja során a mutációból adódó eltéréseket és hasonlóságokat veszem szemügyre, különös tekintettel a citromsav termelésre.Tétel Korlátozottan hozzáférhető Rendezvények szervezése menete és annak bemutatása az Agrár Étterem rendezvényei alapjánNagy, Martin; Bakos, Róbertné; DE--Gazdaságtudományi KarA dolgozatomban bemutattam az Agrár Étterem rövid történetét. A rendezvény fogalmát és a menetét bemutattam valamint össze hasonlítottam azzal, hogy mi hogyan csináltunk rendezvényeket. Bemutattam egy borvacsorát és egy sima vacsorát, valamint a balok szervezését. Bemutattam a HACCP jelentését és a fontosságát. Bemutattam az Agrár Étterem menüztetés menetét. A higiéniai követelményeket valamint a munkaruha követelményét. Beszéltem a tapasztalataimról.