Szerző szerinti böngészés "Nemes, Andrea"
Megjelenítve 1 - 10 (Összesen 10)
Találat egy oldalon
Rendezési lehetőségek
Tétel Korlátozottan hozzáférhető Aldehidek és ketonok: Nukleofil addíciós reakciók(2012-05-11T09:53:29Z) Nemes, Andrea; Lovasné Hangácsi, Margit; DE--TEK--Természettudományi és Technológiai Kar--Kémiai Intézetképesítő fordításTétel Korlátozottan hozzáférhető Alkalmazásfejlesztés Microsoft Access környezetben(2006-07-25T12:23:37Z) Nemes, Andrea; Rutkovszky, Edéné; DE--TEK--Informatikai KarNapjainkban szükségessé vált, hogy a cégek és üzletek hatékony nyilvántartórendszerrel rendelkezzenek, mellyel megkönnyíthetik és hatékonyabbá tehetik munkájukat, ezért egyre nagyobb igény van a személyreszabott alkalmazások készítésére. Az alkalmazások elkészítésénél nagy hangsúlyt kell fektetni az információk minőségére, biztonságára és tárolására. Ezért választottam a szakdolgozatom témájául egy fiktív számítástechnikai szaküzlet készletnyilvántartó rendszerének megtervezését és ezen adatbázishoz egy Microsoft Access alkalmazás készítését és fejlesztését. Az adatbázid MS Access környezetben készítettem el. Az alkalmazást Visual Basic eszközökkel valósítottam meg. A célom egy olyan többfelhasználós MS Access alkalmazás megírása volt, amely magábanfoglalja a raktár és üzlet nyilvántartást, valamint az eladások és a rendelések megvalósítását.Tétel Korlátozottan hozzáférhető Antioxidáns kapacitást meghatározó mérési módszerek összehasonlító elemzéseSchmid, Nikoletta; Gálné Remenyik, Judit; Nemes, Andrea; DE--Mezőgazdaság- Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási KarAz antioxidánsok a szervezet egyensúlyának fenntartásához szükségesek, azonban különböző dózisú bevitelük veszélyt jelenthet a szervezetben. Ugyanis ha ezekből túl keveset fogyasztunk, oxidatív stressz míg túlzott fogyasztása esetén antioxidatív stressz alakulhat ki. Ezért fontos lenne tudni az egyes antioxidánsok valódi antioxidáns kapacitását. Mennyiségi meghatározásukra már számos módszert kifejlesztettek, azonban ezt a sok módszert nehéz összehasonlítani, és továbbra sincs egy olyan szabvány módszer, amellyel pontosan meg lehetne határozni az egyes élelmiszerek antioxidáns kapacitását. A fent említett okok eredményeként vizsgálataim egyik célja a különböző antioxidáns kapacitást mérő módszerek összehasonlítása lett hazai meggyfajtákat véve modellül, míg a másik, meghatározni azt a módszert amellyel a legpontosabban vissza lehet mérni a meggyben előforduló antioxidánsokat.Tétel Korlátozottan hozzáférhető Az intézmény és a család együttműködésének hatékonyságvizsgálataNemes, Andrea; Szerepi , Sándor; DE--Gyermeknevelési és Gyógypedagógiai KarA dolgozatomban a család és az intézmény együttműködésének hatékonyságát vizsgáltam meg. A szakirodalom áttekintése után intézményvezető interjút, fókuszcsoportos interjút a pedagógusokkal és a szülőkkel a kérdőíves felmérést végeztem. A kutatás részben a két interjút vetettem össze, majd a szülői kérdőíveket értékeltem ki. A kapott válaszokat táblázatokban és diagramokban, majd szövegesen is kiértékeltem. A nemzetközi irodalomban egyre nagyobb hangsúlyt kap az a felismerés, hogy az iskola sikerességének egyik legfontosabb feltétele a család és az iskola közötti együttműködés. Ez számomra is az egyik legfontosabb feladat, mert eredményességet csak abba az esetben érhetünk el, ha az intézmény és a család partneri kapcsolatot alakítanak ki egymással. Akkor van nagyobb esélyük a beilleszkedésre, ha a gyermek és a szülő is partnerként áll hozzá. Összegzésként azt a megállapítást nyertem, hogy a értelmileg akadályozott gyerekek esetében mennyire nagyon fontos az oktatási intézmény és a család együttműködése.Tétel Szabadon hozzáférhető Definition antioxidant activity of selenium-enriched food sprout, as well as their microbiological analysis(Faculty of Agricultural and Food Sciences and Enviromental Management of the Debrecen University, Debrecen.) Bódi, Éva; Remenyik, Judit; Nemes, Andrea; Homoki, Judit; Peles, Ferenc; Fekete, István; Kovács, BélaTétel Szabadon hozzáférhető Development of a new measurement method to determine plant antioxidant status(Faculty of Agricultural and Food Sciences and Enviromental Management of the Debrecen University, Debrecen.) Nemes, Andrea; Stefanovitsné Bányi, Éva; Remenyik, JuditTétel Szabadon hozzáférhető Effect of anthocyanin-rich Hungarian tart cherry extract on blood antioxidant status in C57BL/6J mice(Faculty of Agricultural and Food Sciences and Enviromental Management of the Debrecen University, Debrecen.) Nemes, Andrea; R. Homoki, Judit; Kiss, Rita; Stündl, László; Remenyik, JuditTétel Szabadon hozzáférhető Sour cherry as a functional food(Faculty of Agricultural and Food Sciences and Enviromental Management of the Debrecen University, Debrecen.) Homoki, Judit; Nemes, Andrea; Remenyik, JuditTétel Szabadon hozzáférhető Sour cherry seed as an industrial gamma tocopherol source(Faculty of Agricultural and Food Sciences and Enviromental Management of the Debrecen University, Debrecen.) Bíró, Attila; Nemes, Andrea; Remenyik, JuditTétel Szabadon hozzáférhető The significance of sour cherry in iron supplementation(Faculty of Agricultural and Food Sciences and Enviromental Management of the Debrecen University, Debrecen.) Nemes, Andrea; Baranyai, Edina; Remenyik, Judit