Repozitórium logó
  • English
  • Magyar
  • Bejelentkezés
    Kérjük bejelentkezéshez használja az egyetemi hálózati azonosítóját és jelszavát (eduID)!
Repozitórium logó
  • Kategóriák és gyűjtemények
  • Böngészés
  • English
  • Magyar
  • Bejelentkezés
    Kérjük bejelentkezéshez használja az egyetemi hálózati azonosítóját és jelszavát (eduID)!
  • Digitális könyvtár
  • Hallgatói dolgozatok
  • PhD dolgozatok
  • Publikációk
  1. Főoldal
  2. Böngészés szerző szerint

Szerző szerinti böngészés "Schmid, Nikoletta"

Megjelenítve 1 - 1 (Összesen 1)
Találat egy oldalon
Rendezési lehetőségek
  • Nincs kép
    TételKorlátozottan hozzáférhető
    Antioxidáns kapacitást meghatározó mérési módszerek összehasonlító elemzése
    Schmid, Nikoletta; Gálné Remenyik, Judit; Nemes, Andrea; DE--Mezőgazdaság- Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar
    Az antioxidánsok a szervezet egyensúlyának fenntartásához szükségesek, azonban különböző dózisú bevitelük veszélyt jelenthet a szervezetben. Ugyanis ha ezekből túl keveset fogyasztunk, oxidatív stressz míg túlzott fogyasztása esetén antioxidatív stressz alakulhat ki. Ezért fontos lenne tudni az egyes antioxidánsok valódi antioxidáns kapacitását. Mennyiségi meghatározásukra már számos módszert kifejlesztettek, azonban ezt a sok módszert nehéz összehasonlítani, és továbbra sincs egy olyan szabvány módszer, amellyel pontosan meg lehetne határozni az egyes élelmiszerek antioxidáns kapacitását. A fent említett okok eredményeként vizsgálataim egyik célja a különböző antioxidáns kapacitást mérő módszerek összehasonlítása lett hazai meggyfajtákat véve modellül, míg a másik, meghatározni azt a módszert amellyel a legpontosabban vissza lehet mérni a meggyben előforduló antioxidánsokat.
  • DSpace software copyright © 2002-2025
  • LYRASIS
  • DEENK
  • Süti beállítások
  • Adatvédelmi irányelvek
  • Felhasználói szerződés
  • Kapcsolat
  • Súgó