Szerző szerinti böngészés "Ungureanu, Norbert"
Megjelenítve 1 - 2 (Összesen 2)
Találat egy oldalon
Rendezési lehetőségek
Tétel Korlátozottan hozzáférhető Antimikrobás anyagok az élelmiszeripari tartósításban(2013-11-05T11:59:34Z) Ungureanu, Norbert; Peles, Ferenc Árpád; DE--ATC--Mezőgazdaság- Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási KarA tartósítási módszerek legfontosabb célja az élelmiszerek eltarthatóságának növelése. Manapság már iparágak épülnek rá, mint pl. a konzervipar. A tartósítás élelmiszerbiztonsági szempontokból is fontos, mivel termékeink kezelés nélkül nem védettek a romlást okozó mikrobák ellen. Dolgozatom célja, ezen tartósítási eljárások összefoglalása és a mikroorganizmusok által termelt antimikrobás anyagok bemutatása, melyek napjainkban egyre nagyobb figyelmet kapnak, mint természetes tartósítószerek, ezáltal lehetőséget nyújtva az eddig használatos tartósítószerek helyettesítésére.Tétel Korlátozottan hozzáférhető Kukoricakonzervek minőségvizsgálataUngureanu, Norbert; Czipa, Nikolett; DE--Mezőgazdaság- Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási KarA diplomadolgozatom megírásával az volt a célom, hogy képet kapjak a boltokban kapható különböző gyártóktól származó kukoricakonzervek minőségéről és ezáltal összehasonlítsam őket. A vizsgálat kiterjedt a fizikai-kémiai, beltartalmi és érzékszervi paraméterek vizsgálatára. A dolgozat második részében fogyasztási szokásokat mértem fel a lakosság körében, melynek témája a preferált kiszerelésre, a fogyasztás gyakoriságára és a kukorica felhasználásának módjára irányult.