A Hatvani István Általános Iskola honlapja

Dátum
2007-02-19T08:25:42Z
Folyóirat címe
Folyóirat ISSN
Kötet címe (évfolyam száma)
Kiadó
Absztrakt

A Hatvani István Általános Iskolában negyedik éve dolgozom mint napközis nevelő. A Kölcsey Ferenc Református Tanítóképző Főiskola tanító-könyvtár-informatika szakán végeztem. Eddig nem volt lehetőségem arra, hogy tudásomat kamatoztassam, de úgy érzem, a most elkészült honlappal sikerül részt vennem az iskola arculatának formálásában.

Távolabbi terveim között szerepel egy weblap-készítői tanfolyam indítása iskolánkban felsősök részére, melyet, úgy gondolom lelkesen fogadnak majd a gyerekek, hiszen kézzelfogható, hasznosítható tudást nyújthat számukra. Fontosnak tartom, hogy fejlesszük a kreativitást éppen ebben az életkorban, hiszen a gyerekek tele vannak ötletekkel és igazán nagy élményt jelent számukra, ha mindez szakmai tudással is párosul.

A tanítás során figyelembe kell vennünk, hogy ezek a gyerekek már a digitális média világába születtek. Otthon és az iskolában is számítógépek veszik körül őket, és a digitális technika érvényesül körülöttük; a digitális fényképezőgép, kamera, vagy a videojáték természetes számukra. Ezek a gyerekek szüleiktől egészen eltérő módon tanulnak, játszanak, vagy éppen kommunikálnak. „Az iskolák vezetői nehezen veszik tudomásul, hogy a diákok gyakran sokkal járatosabbak tanáraiknál az informatika terén és a tanulás új módszereiben” ( 1.-10.o.). Feladatunk az, hogy megpróbáljuk a lehető legtöbbet átadni a diákoknak a tudásunkból, és ebből, illetve a saját tudása anyagából kihozni a maximumot. Feltárni előttük tudásuk hasznosításának útjait, megmutatni további lehetőségeiket.

Leírás
Kulcsszavak
informatika, weblap, általános iskola, HTML, böngésző
Forrás