Ingatlan beruházás új posta építése céljából

Dátum
2012-05-07T09:51:03Z
Folyóirat címe
Folyóirat ISSN
Kötet címe (évfolyam száma)
Kiadó
Absztrakt

Az ingatlan beruházások - legyen szó akár új szállodáról, szórakoztató-, illetve bevásárlóközpontról, vagy postai szolgáltatóhelyről - kezdve az igény felmerülésétől és a lehetőségek feltárásától, a megfelelő, építésre alkalmas telek kiválasztásán, megszerzésén keresztül, egészen a kívánt létesítmény megvalósításáig - mindig komoly háttérmunkát (előkészületet, tervezést, ütemterv szerinti megvalósítást) és különböző végzettségű szakember együttműködését kívánják meg.

Az új postai szolgáltatóhely létesítésével kapcsolatos beruházások specialitása többek között magának a postai szolgáltatásnak a jellegéből adódik.

A postai szolgáltatás ellátása közérdekű, törvényen alapuló kötelezettség, melynek minőségi követelményeit, valamint a postahelyek földrajzi-területi hozzáférhetőségét (elosztását) a jogszabályok szigorúan szabályozzák.

Bár a magyar postahálózat kiépítettsége, területi lefedettsége európai viszonylatban is megállja a helyét, mégis több okból felmerülhet olyan ingatlan beruházási igény, amely új posta építését kívánja meg.

Leírás
Kulcsszavak
ingatlanjog, beruházás
Forrás