Élelmiszeripari melléktermékek a biotechnológiában

Dátum
Folyóirat címe
Folyóirat ISSN
Kötet címe (évfolyam száma)
Kiadó
Absztrakt

Az élelmiszeriparban keletkező hulladékok melléktermékekként való felhasználása csökkenti a költségeket és a fenntartható fejlődést is elősegíti.Az élelmiszeriparban keletkező melléktermékek egy részét a biotechnológia hasznosítja, leginkább mint a fermentációk tápanyagforrása. Az élelmiszeripart és melléktermékeit feloszthatjuk aszerint, hogy növényi vagy állati forrásból származik-e a feldolgozott alapanyag. Bemutatom, hogyan készülnek és miként használják fel a főbb élelmiszeripari melléktermékeket a biotechnológiában. Végül a bioenergia termelésre szolgáló biogáz és bioetanol előállítását tárgyalom.

Leírás
Kulcsszavak
élelmiszeripar, melléktermékek, biotechnológia
Forrás